• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2308.082
  • ...
Sarıgül parti kuruyor: 20 Aralık'ta dilekçesini verecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül 20 Aralık'ta partisinin kuruluş dilekçesini vereceğini açıkladı.

Sarıgül, Marriott Otel'de Türkiye Değişim Hareketi'nin bazı kurucuları ve teşkilat mensuplarıyla buluştu. Burada konuşan Sarıgül, Türkiye Değişim Hareketi'nin partileşme kararı aldığını, partinin 20 Aralık'ta kurulacağını söyledi. Partinin kuruluş dilekçesini, barış ve güvenliği koruma, insan hakları ve sosyal ekonomik gelişmeyi sağlama ve fakirlikle mücadeleyi hedef alan Uluslararası İnsani Dayanışma Günü olan 20 Aralık'ta İçişleri Bakanlığına vereceklerini bildiren Sarıgül, aynı gün kurucularla Anıtkabir'i ziyaret edeceklerini dile getirdi.

"MUHALEFET UMUT VERMEKTEN UZAK"
İktidarın yıprandığını, muhalefetin umut vermekten uzak olduğunu savunan Sarıgül, vatandaşların bir yandan iktidarın baskısı, diğer yandan muhalefetin çözümden uzak tavrı arasında sıkışıp kaldığını ifade etti.

Ülkenin büyük bir değişime ihtiyacı bulunduğunu vurgulayan Sarıgül, "Türkiye'yi değiştirmeye, yönünü çaresizlikten çareye çevirmeye geliyoruz. Ülkemizin üstüne çöken kara bulutları dağıtacak ve yepyeni bir dönem başlatacağız" diye konuştu.

Mustafa Sarıgül, partinin adı, logosu ve kurumsal kimliğini 17 Aralık'ta kamuoyuyla paylaşacaklarını kaydetti.

TÜRKİYE DEĞİŞİM HAREKETİ NEDİR?
Birçok ünlü siyasinin yer aldığı ve liderliğini eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün yaptığı siyasi oluşumdur. Türkiye Değişim Hareketi (TDH) lideri Mustafa Sarıgül, düzenlediği basın toplantısıyla hareketinin 26 Haziran 2010'da partileşeceğini duyurdu; fakat 22 Haziran 2010'da Mustafa Sarıgül tarafından yapılan açıklamada CHP'deki değişime şans vermek adına partiyi kurmaktan vazgeçtiklerini açıkladı. Ayrıca 2010 yılında İzmir ve Manisa ÖDP teşkilatlarından istifa eden birçok kişi TDH'ye dahil olmuştu.

Son olarak 73 ilde örgütlendiği bilinen Türkiye Değişim Hareketi'nin Ocak 2020 itibarıyla partileşmesi bekleniyor. Öte yandan Yusuf Polat'ın da İstanbul İl Başkanı seçildiği biliniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir