• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Resim sanatçılarından sağlık çalışanlarına destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Merkez Yenişehir ilçesi Fiskaya Caddesi üzerinde bulunan yüksek duvara Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve "Sanat Sokakta" sanatçıları tarafından "Sanata Destek Sağlığa Vefa" çalışması kapsamında sağlık çalışanları çizildi.

Sağlık çalışanlarına yönelik moral desteği mahiyetinde yapılan anlamlı resim çalışmasını yerinde inceleyen Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, Diyarbakır'daki vaka durumlarına ve sağlık personelinin zorlu çalışma koşullarına vurgu yaptı.

Karaloğlu, "Diyarbakır'da pandemi sürecinde 10 aydır büyük fedakarlıkta bulunan gerçekten olağanüstü gayret sarf eden. Sağlık çalışanlarımıza bir vefa borcu olsun diye sanat sokakta ekibi, Diyarbakır'ımızın sokaklarında sağlık çalışanlarımıza teşekkür etmek maksadıyla resim yaptılar." dedi.

Pandemi sürecindeki çalışma koşullarına değinen Karaloğlu, "Emek veren sağlık çalışanlarımız, güvenlik görevlilerimiz ve diğer kamu personelimiz de bu süreçte çok yoruldu. Ama en çok yorulanların başında sağlık çalışanlarımız gelmektedir. Toplum olarak onlara teşekkür ediyoruz. Onlara yapacağımız en büyük iyilik, alınan yeni tedbirlere, konan yeni kurallara harfiyen uyarsak sağlık çalınanlarımızın işini çoğaltmamış oluruz." ifadelerini kullandı.

"Yoğun bakım ve entübe hasta sayımız artıyor"

Yapılan Kabine Toplantısı sonrası İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelgeler doğrultusunda Diyarbakır'da da yeni tedbirleri ve denetimleri sıklaştırdıklarına dikkati çeken Karaloğlu, "Diyarbakır'da esas sıkıntılı süreci temmuz ve ağustos ayında geçirdik. Şimdi Türkiye'nin genelinde 2'nci dalgadan bahsediliyor. Son 2 haftadır stabil gidiyoruz. Ama bu diğer şehirlerde başlayan ikinci dalganın Diyarbakır'a ulaşmayacağı anlamına gelmiyor." dedi.

Tedbirlere uyulması halinde sürecin sağlıklı yürütülebileceğini hatırlatan Karaloğlu, "Yoğun bakımda olan hasta sayımız ve entübe hasta sayımız artıyor. Bütün gayretimiz ve çabamız sağlık sistemini ayakta tutmaktır. Eğer sağlık sistemini ayakta tutmazsak o zaman büyük sorunu yaşamış olacağız. Çok dikkat etmeliyiz." ifadelerini kulandı. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir