• DOLAR 32.538
  • EURO 34.93
  • ALTIN 2434.245
  • ...
Depremden etkilenen Malatya esnafına kredi desteği verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milletvekili Çalık, beraberindeki partililerle birlikte Malatya’nın Battalgazi ilçesine bağlı İzzetiye Mahallesindeki esnafı ziyaret etti.

Ziyarette esnafın sorun ve taleplerini dinleyen Çalık, 24 Ocak'ta Elâzığ’ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya’daki vatandaşlar için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının bugüne kadar 45 milyon lira ödenek gönderdiğini anımsattı.

Bu ödenekle ilk etapta 5 bin 74 haneye acil nakdi yardım yapıldığını belirten Çalık, devletin tüm imkanlarını depremzedeler için seferber ettiğini söyledi. Depremden etkilenen esnafa Halkbank aracılığıyla faizsiz 50 bin liraya kadar, 5 yıl vadeli bir finansman imkânı sağlandığını belirten Çalık, kentteki esnafın bu imkândan bugüne kadar toplamda 331 milyon lira tutarında faydalandığını söyledi.

“Malatya’da 2 bin 700 işletmeye KOBİ desteği verildi”

Çalık, Malatya esnafına bu yıl için Halkbank tarafından verilen diğer destek tutarının da 80 milyon liraya ulaştığını belirterek, ülke genelinde Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında çıkarılan Esnaf Destek Paketi ile Halkbank tarafından şimdiye kadar 747 bin 801 esnaf ve sanatkâra, toplam 18 milyar 526 milyon lira kredi kullandırıldığını ifade etti.

Türkiye'nin pandemiyle mücadelesi kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan desteğin 500 milyar lirayı aştığını ifade eden Çalık, bu dönemde kamu bankaları aracılığıyla sağlanan "Temel İhtiyaç Desteği"nin devreye alındığını ve 8 milyondan fazla kişiye 47,5 milyar TL kredi sağlandığını söyledi.

Milletvekili Çalık, 24 Ocak depremi sonrasında Malatya’da 345 işletmeye KOSGEB desteği, 2 bin 700 işletmeye ise KOBİ destek kredisi verildiğini, bu kredilerin toplamının 260 milyon lirayı aştığını kaydetti. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir