• DOLAR 32.6
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2520.753
  • ...
Aile hekimleri esnek çalışma düzenlemesinden yararlanmak istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pandemi nedeni ile büyük risk gurubunda olan aile hekimlerinin esnek çalışma gurupları arasında yer almaması, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) tarafından tepkilere neden oldu.

Salgına karşı daha verimli mücadele verebilmek için Cumhurbaşkanlığınca alınan kararların valilikler ve il sağlık müdürlükleri tarafından farklı uygulandığını öne süren Sezen, büyük risk grubunda olan aile hekimlerinin de esnek çalışma kapsamına alınması gerektiğini ifade etti.

Sezen, "Esnek çalışma, virüs yükü çok fazla olan sağlık çalışanlarının bu yükünü azaltmak, hastalığa yakalanmalarını daha asgari düzeyde sınırlamak için onlara verilecek en büyük destek ve insani haktır. AHEF, aile hekimliği çalışanlarının esnek çalışma taleplerini birçok kez ifade etmiştir. Bu anlamda hem sağlık komisyonunda temsilcisi bulunan partilere hem Cumhurbaşkanlığı sağlık politikalarına hem de Sağlık Bakanlığına çağrımız ve başvurularımız devam etmektedir." dedi.

"Valiliklerin hangi somut verilere dayanarak bu kararları aldığı açıklanmalı"

Son yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde mesai saatlerindeki değişiklikler ile ilgili açık bir ayrım söz konusu olmadığını belirten Sezen, valilikler ve il sağlık müdürlüklerinin aile hekimliği çalışanlarını bu kapsamın dışında tuttuğunu vurguladı.

Sezen, "Valiliklerin hangi somut verilere dayanarak bu kararları aldığı açıklanmalı eğer ortada bir personel desteği ihtiyacı varsa acilen giderilmelidir. AHEF olarak esnek çalışma isteğimizi yineler, sahadaki uygulamalarının valilikler tarafından farklı şekilde uygulanmasını kabul etmediğimizi bildiririz" ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir