• DOLAR 32.56
  • EURO 35.016
  • ALTIN 2434.696
  • ...
Batman`da iki okulda tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Milli Eğitim Bakanlığı`nın "Fatih projesi" kapsamında Türkiye genelinde öğrencilere verilen tablet bilgisayarlar, Batman`da seçilen iki pilot okulda dağıtıldı.

 

Batman Anadolu Lisesi`nde düzenlenen törenle ilk etapta 180 öğrenci ve öğretmenlere tablet verildi. Törene Vali Yılmaz Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, Milli Eğitim Şube Müdürleri okul idaresi öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Vali Yılmaz Arslan`ı okula gelişinde Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa karşıladı. Vali Arslan`a bir öğrencinin çiçek vermesinin ardından tablet bilgisayarların dağıtılacağı sınıflara geçildi.

 

Vali Arslan sınıfta tabletlerle ve kullanımı ile ilgili, Formatör öğretmenleri (BT) İl koordinatörü Ömer Çiftçi`den bilgi aldı. Daha sonra öğrencilere tablet bilgisayarlar dağıtıldı.

 

Vali Arslan tablet dağıtım töreninde yaptığı açıklamada "Sevgili öğrenciler bu tablet bilgisayarlar öncelikle sizlere hayırlı olsun, İnşallah dağıttığımız bu tabletler başarınıza katkı sağlar. Teknik cihazlar hayatı kolaylaştırmak içindir, her şeyi size veremezler yine siz çalışacak siz gayret edecek siz çaba göstereceksiniz. Önünüzde zamanınız var siz de biraz gayret edin. Çünkü biz Batman`dan çok daha üstün başarılar bekliyoruz. Onu da siz başaracaksınız bize düşen okul yapmak sınıf yapmak tablet bilgisayar vermek, başarınız için gerekli ortamı ve teknik desteği sağlamaktır. Size düşen ise çalışmak ve başarmaktır. Ben şimdiden sizlere üstün başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.
İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa da tablet dağıtımı ile ilgili olarak "İlimizde pilot olarak seçilen Batman Anadolu Lisesi ve Atatürk Anadolu Lisesi`nde, 9. sınıflardan toplamda 459 adet tablet bilgisayar öğrenci ve öğretmenimize dağıtıldı. Şu aşamada İlimiz genelinde "Fatih projesi" kapsamında 605 sınıfta akıllı tahta kurulmuş durumda. Bu gün başlayan pilot uygulamanın ardından ilk etapta Mesleki Teknik Liseler ardından diğer liseler ve ortaokullarda tablet dağıtımları önümüzdeki süreç içinde gerçekleşecek. Tablet uygulaması Fatih Projesinin bir bileşenidir. Tablet uygulaması bakanlığımız tarafından geçen yıl 17 il de 52 okulda pilot uygulama olarak başlatılmıştı. Bu yıl 81 ilden seçilen okullarda genişletilmiş pilot uygulamasına geçildi. Öğrencilerimize başarılar dilerdim " şeklinde konuştu.

 

Tablet bilgisayarını alan öğrenciler uygulamadan oldukça memnun olduklarını ifade ettiler. Öğrenciler " Son derece memnunuz ve yararlı olacağına inanıyoruz. Tablet bilgisayarla istediğimiz bilgiye kolaylıkla ulaşabileceğiz. Bu konuda destek olan ve katkısı geçen herkese teşekkür ediyoruz" dediler. (Mehmet Mikyas-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir