• DOLAR 32.568
  • EURO 34.73
  • ALTIN 2413.463
  • ...
Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Arvas'tan "İmamoğlu" tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ekrem İmamoğlu katıldığı bir TV programında, "Kışa girdik artık insanlar dışarıda namaz kılamıyor, içeri yığılmaya çalışıyor. Yaz döneminde namaz kılarken öksürük yoktu. Şimdi herkes patır patır öksürüyor caminin içinde." şeklinde ifadeler kullanarak, Cuma namazı konusunda tedbir alınması gerektiğini söylemiş, İstanbul Valisi ve Müftüsüne çağrıda bulunmuştu.

Yapılan çağrıların ve oluşturulmaya çalışılan algının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, pandemi sürecinde kurallara en fazla riayet edilen mekanların camiler olduğunu söyledi.

Aralık 2019'dan bu yana bütün dünyayı kasıp kavuran Coronavirus hastalığına karşı bugüne kadar büyük mücadeleler verildiğine dikkat çeken Arvas, Türkiye'de son günlerde ortalamanın üstünde vaka sayısına ulaşıldığını hatırlattı.

"Camilerde sosyal mesafeye uyulmuyor iddiası doğru değildir"

İmamoğlu'nun camiler ile ilgili açıklamalarının kendilerini üzdüğünü dile getiren Arvas, pandemi sürecinde kurallara en çok riayet edilen yerlerin camiler olduğunu belirterek, "Bir din görevlisi olarak bu süreçte Cuma ve vakit namazlarında camilerimize gelen cemaatimiz seccadesi ve maskesiyle gelmiştir, sosyal mesafeyi korumuştur. Evinde abdestini alarak camiye girmiştir ve çok dikkatli bir şekilde ibadetlerini yaparak evine geri dönmüştür. Maalesef pandemi mücadelesi; birçok kesim tarafından gerek alışveriş merkezlerinde gerek toplu taşıma araçlarında gerek turizm bölgelerinde, sahillerde suistimal edildi." dedi.

"Cami cemaatimiz gerekli bütün kurallara uymaktadır"

Pandemi sürecinde din görevlilerinin fedakârca çalıştıklarını; sosyal destek, filyasyon ekiplerinde ve cenaze defin işlemlerinde görev aldıklarını hatırlatan Arvas, "Bu bağlamda bütün diyanet çalışanlarımız pandemi sürecinin ilk çıktığı günden itibaren tüm camilerde gerekli tedbirleri almışlardır ve almaya da devam etmektedirler. İçişleri Bakanımız da sosyal mesafe kurallarının en çok uyulduğu yerin camiler olduğunu ifade ettiler. Birilerinin çıkıp camilerin tekrar ibadete kapatılması veya 'camilerde sosyal mesafeye uyulmuyor' diye ifade etmelerini gerçekten haksızlık olarak görüyorum." şeklinde konuştu.

Arvas, "Halkımız bu konuda çok duyarlı davrandı. Özellikle camilerimize gelen cemaatimiz bunda çok hassas davrandılar, Allah hepsinden razı olsun. Coronavirus sürecinde bugüne kadar bize verilen talimatlar doğrultusunda hareket ettik ve bunu çok dikkatli bir şekilde bütün camilerimizde uygulamaya koyduk ve devam edeceğiz. Rabbim bu zor günlerde bütün milletimize yardım etsin inşallah. Halk olarak, imam ve insan olarak; sosyal mesafeye, maske takmaya ve gerektiğinde evlerimizde kalmaya dikkat ederek bu hastalığı inşallah elbirliğiyle bitireceğiz diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Bu süreçte manevi olarak en fazla ihtiyacımız olan mekanlar camilerdir"

Manevi olarak camilerin insanlar üzerinde olumlu bir etki meydana getirdiğine dikkat çeken Arvas, "Hükümetimizin, devletimizin vereceği kararlara her zaman uyacağız. Bu süreçte manevi olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz camilerimizde ibadetimizi yerine getirmeye devam edeceğiz, elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu hastalıktan toplumumuzu ve insanımızı koruma noktasında elimizden ne geldiyse onu yapmaya gayret ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Rabbim bu musibeti bir an önce bütün insanlığın üzerinden kaldırsın. Bütün insanlığa sağlık, sıhhat, afiyetler versin inşallah." ifadelerini kullandı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir