• DOLAR 32.518
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2424.816
  • ...
Bursa`da tablet bilgisayarlı eğitim başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Fatih projesi kapsamında Bursa`da da pilot okul olarak belirlenen Bursa Erkek Lisesi, Osmangazi Anadolu Lisesi ve Nilüfer Anadolu İmam Hatip Lisesinde tablet bilgisayarlar dağıtıldı. Tablet dağıtım törenine Bursa Valisi Şahabettin Harput, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, idareci ve öğrenciler katıldı.

Fatih projesi kapsamında Türkiye genelinde okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki tüm okullarda yaklaşık 570 bin derslikte LCD panel etkileşimli tablet ve internet ağ altyapısı sağlanacak. Aynı zamanda her öğretmen ve öğrenciye tablet bilgisayar verilecek.

Bursa Erkek Lisesinde düzenlenen tablet dağıtım töreninde konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, öğrencilerden kendi kendilerine her zaman `niçin` ve `nasıl` yaşıyorum? Sorusunu sormalarını isteyerek sözlerine başladı.

Öğrencilerden bu sorumluluk kapsamında dağıtılan tablet bilgisayarların kıymetini bilerek kendilerini yetiştirmelerini isteyen Bursa Valisi Harput, \"Fatih projesi adı altında başlatılan bu projenin hakkını verin. Zaten bu isim de tesadüf değildir. Bizim adımızı, milletimizin, devletimizin, ülkemizin adını dünyada en üst düzeyde tanıtan büyük bir isimdir Fatih. O isimle bir proje başlatılmış ve 9. sınıflardan başlatılarak tablet dağıtılıyor. Çocuklar bunu değerlendirelim hakkını verelim.\" dedi.

\"Gençlik bilgisayarın esiri\"
Son zamanlarda gençliğin bilgisayarların esiri olduğundan yakınan Vali Harput, \"Son zamanlarda hepiniz farkındasınız, ben de bazen oğlumdan şikâyet ediyorum. Bir dalıyor bilgisayara oyunlar, şunlar bunlar derken okumak azalıyor. Bilgisayarı dünya ile bütünleşmede kullanalım. Ondan istifade edecek ancak siz ona tabi ve bağımlı olmayacaksınız. O size bağlı olacak. Siz iradeli insanlarsınız iradeniz ile ondan istifade edecek ama ona bağımlı olmayacaksınız\" şeklinde tavsiyelerde bulundu.

\"9. sınıflara toplamda 38 bin öğrenciye tablet dağıtılacak\"

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise, Bursa`da bugün itibari ile 918 öğretmen ve öğrenciye tablet dağıtılacağını belirterek, \"Bu proje kapsamında bütün 9. sınıflara toplamda 38 bin öğrenciye tablet dağıtılacak. Tabletlerin tamamen öğrencilere zimmetleneceğini anlatan Gülsar, evlere götürülebileceğini ancak satılamayacağını bildirdi.

Bu bilgisayarların ücretinin sadece çocukların çok çalışması olduğunun altını çizen Atilla Gülsar, dağıtılan tabletlerde filtreme sistemi uygulanacağını sözlerine ekledi.

Öğrenciler ise kendilerini çanta taşımaktan kurtardığı için sevindiklerini, diğer ülkelerle de irtibat kurup daha iyi eğitim alacaklarını düşündüklerini ifade ettiler. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir