• DOLAR 32.602
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2497.565
  • ...
`Bir yönetmelikle başörtüsü sorunu çözülür diyenler, bu işi çözsünler`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Tesettür Seferberliği Platformu Başkanı Salih Demir, devam eden başörtüsü sorunun tali bir mesele olup raflara kaldırıldığını söyledi.
 
Başörtüsü sorunun raflara kaldırılmasına müsaade etmeyeceklerini belirten Demir şunları söyledi: "Bu konuda duyarlı tüm Müslümanlara, STK`lara ve platformlara sesleniyoruz, madem ki bir yönetmelikle bile çözülür diyorsanız, o halde artık çözün, çözün ki samimiyet testinden geçmiş olasınız. Özellikle 10 milyon imza kampanyası sonrası bu işi daha da çözüm noktasında dillendirmeliyiz. Hani bir yönetmelikle de olsa bu iş çözülür diyenler, bu işi sonuçlandırsınlar ve Müslüman halka da biz bu işi çözdük desinler."
 
"Eğer bu işin çözümünde samimi isek bir olalım diri olalım"
Demir devamında: "Bir de sadece kamusal alanda bu işin çözüleceği gibi meseleyi kısıtlandırıcı bir anlayış kimsede olmasın. İlköğretim, özellikle lise, üniversite ve tün kamusal alan olmak üzere sorun çözülmelidir. Şu an STK`lara sesleniyoruz, 10-20 Mart tarihleri arasında otobüslerle Ankara`ya bu işin çözülmesi noktasında yapılacak sefere herkesi bekliyoruz. Eğer bu işin çözümünde samimi isek bir olalım diri olalım. Sesimiz bir ve gür çıksın. İnşallah bu konuda birleşerek sorunu çözelim" dedi.
(A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir