• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
Mardinli öğrenci yetenek yarışmasında Türkiye birincisi oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeşilay ve Millî Eğitim Bakanlığının iş birliği ile 10’uncusu düzenlenen Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması’nın kazananları Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk ve Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül’ün katılımıyla gerçekleştirilen ödül töreninde sahiplerini buldu.

Bir önceki yıla kıyasla 2 katından fazla rekor başvurunun yapıldığı yarışmada 18 öğrenci dereceye girdi. Mardinli öğrenci Elif Nur Aydın, Türkiye birincisi oldu.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımına açık yarışmada, edebi ve görsel olmak üzere iki kategoride bağımlılık konulu eserler değerlendirildi.

Yarışmanın ilk aşamasında bu iki kategoriden 81 ilin ilkokul, ortaokul ve lise birincileri belirlendi ve ödüllendirildi. Toplam 480 il birincisinin değerlendirildiği Türkiye finalinde ise her düzey ve kategoriden ülke şampiyonları belirlendi.

Ödül töreninde dereceye giren 18 eser sahibine ödülleri takdim edildi. Kategori birincileri 5 bin TL, ikincileri 3 bin 500 TL, üçüncüleri 1.000 TL ödülün sahibi oldu.

Kızıltepe Fen Lisesi öğrencisi Elif Nur Aydın 540 bin eserin katıldığı yarışmada Türkiye birincisi oldu. Çevrim içi olarak düzenlenen ödül töreninde Kızılay Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk ile özel eğitim ve rehberlik genel müdürü Mehmet Nezir Gül, Kızıltepe Fen Lisesi öğrencisi Elif Nur Aydın’ı tebrik ederek 5 bin TL’lik ödülünü takdim ettiler.

Konuya ilişkin açıklama yapan Kızıltepe İlçe Millî Eğitim Müdürü Ahmet Aslan, “Yeşilay ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ile 10’uncusu düzenlenen Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması’nda Kızıltepe Fen Lisesi öğrencimizin başarısı bizi gururlandırmıştır. Öğretici türdeki bu yarışmaların öğrencilerimizin sosyalleşmesine önemli kazanımlar sağladığını ifade ederek yarışmada il birincisi olan öğrencilerimizi, başarıda emeği bulunan öğretmenlerimizi, okul yöneticilerimizi ve öğrenci ailesine teşekkür ediyorum.” dedi.

Okul Müdürü Ferhan Akan ise “Yeşilay’ın 10’uncusunu düzenlediği sağlıklı nesil sağlıklı gelecek yetenek yarışması, lise edebi eser kategorisinde okulumuz Öğrencisi Elif Nur Aydın 540 bin eserin katıldığı yarışmada Türkiye birincisi oldu. Öğrencimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.” diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir