• DOLAR 32.565
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2430.28
  • ...
Midyat`ta kan bağışı kampanyası başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Midyat Devlet Hastanesinde, Kan Transfüzyon Odasında kurulan bir doktor 4 sağlık çalışanının görev yaptığı stantlara kan vermeye gelenler önce sağlık kontrolünden geçti. Kampanyaya kan vererek destek olan Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Bilal Arıkan, kan bağışının önemine dikkat çekti. Arıkan \"Vatandaşlarımıza öncülük etmek, kan bağışının önemini hatırlatmak için çalışma gerçekleştirdik\" dedi.

 

Kan alma işleminde Midyat`a görevli olarak gelen Dr. Bülent Önel yaptığı açıklamada \"Hastaların kan ihtiyacını karşılamak için her ili gezerek kan topluyoruz. Topladığımız kanları, acil kan ihtiyacı olan hastalara ulaştırmak için çaba harcıyoruz. Bu konuda değerli halkımızın duyarlı olmasını bekliyoruz\" dedi.

 

Kızılay Midyat Şube Başkanı Murat Akyat da, vatandaşların ve sağlık çalışanlarının göstermiş olduğu ilgiden dolayı memnuniyetini ifade etti. Hayati ihtiyaç olan kanın ne zaman kime gerekeceğinin belli olmadığını bu yüzden önem arz ettiğini belirten Aykat, kampanya sayesinde yaklaşık 80 ünite kan toplandığını aktardı.

 

Vatandaşlardan kan vermek için Hastaneye gelen M. Beşer Uzuner ve Ramazan Coşkun kan vermenin insani bir görev olduğunu ifade ettiler. (M. Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir