• DOLAR 32.557
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2424.877
  • ...
Şam`da Büyük Patlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şam`ın Mezra Mahallesi`ndeki Abdullah Bin Zübeyir Okulu ile Haresta ve Duma minibüs durakları yakınında bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu, aralarında çocukların da bulunduğu onlarca kişinin öldüğünü ve yaralandığını duyurdu.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise çoğu sivil 31 kişinin ölümüne neden olan saldırının hedefinin iktidardaki Baas Partisi`nin merkezi olduğunu bildirdi.

"17 ARAÇ İÇİNDEKİLERLE YANDI"

Devlet televizyonu, iki yıla yakın süredir Devlet Başkanı Beşar Esad hükümetine karşı savaşan isyancılara göndermeyle “teröristleri” suçlayarak, patlamanın ardından alevler içindeki araçların görüntülerini yayınladı. Görüntülerde, patlamada ölenlerin cansız bedenlerinin çevredekiler tarafından taşındığı görüldü.

Patlamada iki binanın tamamen yıkıldığını belirten televizyon kanalı, patlama bölgesinde 17 aracın içindekilerle beraber yandığını ve 40 aracın da hasar gördüğünü bildirdi.

GENELKURMAY`A HAVAN TOPU

Saldırıdan kısa süre patlamanın gerçekleştiği bölgenin yakınlarındaki Genelkurmay Başkanlığı binasına iki havan topu atıldığı bildirildi. Binanın restorasyon çalışmaları nedeniyle boş olduğu, bu yüzden ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir