• DOLAR 32.584
  • EURO 34.918
  • ALTIN 2429.668
  • ...
Dağdan yuvarlanan kayalar evlerin üzerine düştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Cizre`nin Sur mahallesinde dağdan yuvarlanan kaya ve taşlar, dağ eteği ve dere kenarında bulunan bazı evlerin üzerine düştü. Olayda ölü ve yaralı olmazken mahallede korkulu anlar yaşandı.

Daha önce de meydana gelen heyelanda bir evin adeta yerle bir olduğu bölgede 70`ten fazla ev tehlike altında bulunuyor.

Benzer olayları daha önce de yaşadıklarını ve mağdur olduklarını belirten mahalle sakinleri, kimsenin kendilerine sahip çıkmadığını dile getirdi.

Mahalle sakinlerinden Fatma Duygu, dağdan yuvarlanan kaya parçalarının bir süre önce de evlerine düştüğünü ve yetkililerin gelip olay yerinde incelemelerde bulunduğunu hatırlatarak, \"Ne belediye, ne kaymakamlık hiç kimse bize sahip çıkmadı. Biz öldüğümüz zaman bizi torbalara koyup kendilerine reklam yapar. Biz geceleyin bile korkudan yatamıyoruz özellikle yağmurlu günlerde sabaha kadar bazen korkudan yatamıyoruz\" dedi.

Yaşadıkları olayı anlatan Mehmet Ata Mungan ise, \"Öğlen yemeği yiyorduk deprem olduğunu zannettik hemen dışarı çıktık. Baktık tepeden taşlar geliyor. Her sene bunu yaşıyoruz. Evimizde doğru düzgün yatamıyoruz. işte gördüğünüz gibi evimiz taşların altında kaldı\" diye konuştu.

Ev hanımı olan Ayşe isimli mahalle sakini de endişelerini şöyle dile getirdi: \"İşte evimizin içini görüyorsunuz yağmurla birlikte gelen toprak yüzünden evimiz rutubet içinde kalmış. Benim 3 çocuğum var okula gidiyorlar özellikle yağmurlu günlerde evimiz damlıyor. Halılarımızın üzerine naylon serpiyoruz birileri bize sahip çıksın\"

Bir başka mahalle sakini Şerbet Göçmen, her akşam dağdan taşların yuvarlandığını ifade ederek, Biz çevre köylerden gelip burada ev yapmışız bizim evimizin üzerine her akşam taş yuvarlanıyor. Biz fakiriz benim eşim ameliyatlıdır devlet bize sahip çıkmıyor. Kaymakam bize sahip çıkmıyor, belediye bize sahip çıkmıyor. Biz onların vatandaşlarıyız bize sahip çıksınlar bizi sahipsiz bırakmasınlar, bize destek çıksınlar. Geceleri evimizde korkudan yatamıyoruz daha önce de bir evimiz gelen kaya parçalar yüzünde harabeye döndü. Bu gördüğünüz kaya parçası bundan 2 yıl önce bu evi yerle bir eti ev sahibi kaçtı buradan. Yetkililerin bize sahip çıkması lazım, belediye ve kaymakamlığın bize sahip çıkması gerekir. Şuana kadar hiç bir kurum bize yardımda bulunmadılar ve sahip çıkmadılar\" diye konuştu. (Abit Dündar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir