• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bir Kötülük Gördüğünüz Zaman…
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dersin adı Görüntü Düzenlemesi(!) Görevli öğretmen, derste ahlaksız sahneler içeren ve uygun olmayan filmler getirip izletiyordu. Sınıftakiler ise gaflet uykusunda her şeyden habersizmiş gibi izliyorlardı. Allah Resulü (sav) “Bir kötülük gördüğünüz zaman elle düzeltin. Buna gücünüz yetmezse dilinizle düzeltmeye çalışsın. Buna da gücünüz yetmezse kalben buğzedin. Bu ise imanın en zayıf derecesidir.” Şeklinde müminleri uyarıyor ve kötülüğe göz yummamalarını emrediyordu.

Gaflet içindeki insanların oynanan oyundan haberdar edilmesi gerekiyordu. Bunun için de bedel ödemek şarttı. Çünkü iman eden insan bedel ödemeye her an hazır olmalıdır… Daha fazla dayanamadan: Ben çıkıyorum, benim inancım bu tür filmleri izlemeye müsaade etmez..! dedikten sonra hocanın cevabı: “Çık bi daha da gelme!” olmuştu.

Ve o günden sonra o derse girmedim. Yoldan eve dönüşte muhasebe yaptıktan sonra şu kanaate vardım; kendim gibi aciz insanları razı etmektense, Allah’ı razı etmek daha güzeldir. En azından hesaba çekileceğim zaman: “Ey Rabbim ben oynanan oyuna göz yummadım tepkimi gösterdim ve o insanların gafletten uyanması için elimden geleni yaptım.” diyecektim.

Bir gün o hoca (!) nın odasına gittiğimde benim yerime imza attığını gördüm ve Rabbime hamd ettim. O dersin finalinde de aldıktan sonra Rabbime bir kez daha hamd ettim. Birinci dönem bu şekilde bitmişti…

Bizler Müslümanlar olarak üzerimize düşen vazifeleri yerine getirirsek Allah bizi yardımsız bırakmayacaktır. Oynanan oyun ve senaryoları bozmak ve kötülüklere göz yummamak duasıyla…

Abdulvahhab Akkaya / Van – Yaş: 20

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir