• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kısıtlamaya rağmen sokağa çıkarak içki içen 2 kişiye 4 ihlalden para cezası verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Coronavirus (Covid-19) ile mücadele kapsamında, 81 ilde bugün saat 05.00'te sona erecek sokağa çıkma kısıtlaması dün akşam saat 21.00 itibariyle başladı.

İçişleri Bakanlığının genelgesiyle, yeni bir karar alınıncaya kadar hafta içi saat 21.00 ile 05.00 arasında, hafa sonu da cuma günü 21.00’dan pazartesi günü saat 05.00’e kadar geçerli olacak.

Sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasının ardından Gaziantep adeta hayalet şehre döndü. Yollardaki araç sayısı ve sokaklarda insan yoğunluğu bitme noktasına gelirken kent sessizliğe büründü.

Sokağa çıkma kısıtlamasının ardından kent genelinde denetimler başladı. Denetimlerde kısıtlamadan istisna tutulan kişilerin dışında sokağa çıkarak kısıtlamayı ihlal edenlere İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri tarafından idari işlem uygulanarak para cezası kesildi.

Sokağa çıkma kısıtlamasının denetimini sağlamak için birçok noktada görev yapan polis ekipleri, kent genelinde uygulama yaptı. Sadece kısıtlamayı kapsamayan kamu ve özel kurumlarda çalışan kişilerin sokağa çıkmasına izin verilirken getirilen yasaklar kapsamında işi olmadığı halde sokağa çıkanlara polis tarafından cezai işlem uygulandı.

Denetimler kapsamında Şahinbey ilçesi Çakmak Mahallesi’ndeki Balıklı Parkı’nda oturdukları bankta içki içen 2 kişi, polis ekiplerinin denetimine takıldı. Şahıslara sokağa çıkma kısıtlamasının olduğunu hatırlatan polis ekiplerine alkollü şahıslardan biri sokağa kısıtlamasından haberinin olmadığını ileri sürerken diğer şahısta kısıtlamadan haberinin olduğunu belirterek şehir dışından gelecek olan bir arkadaşlarını beklediklerini öne sürdü.

Polisin uyardığı ismi öğrenilemeyen aşırı alkollü şahıslar, kimliklerini alarak kendilerine işlem yapan polis ekiplerine çeşitli mazeretlere sığındı. Şahıslardan biri bankta duran içki bardağını eliyle yere attı.

Aşırı alkollü olduklarından dolayı ayakta bile durmakta güçlük çeken şahıslar, “Biz, alkol almıyoruz, su içiyoruz. Ayakta sigara içmek yasak. O yüzden oturarak sigara içiyoruz. Bakın alkol şişesi yok.” dedi.

Alkol almadıklarını öne sürerek sadece sigara içmek için oturduklarını söyleyen şahıslara polis ekipleri insan yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde sigara içilmesinin, yeme ve içmenin yasaklandığını ayrıca açık alanda içki içmenin de kabahatler kanununa aykırı olduğunu belirtti.

Polis ekipleri şahıslara, “sokağa çıkma kısıtlamasını ihlalden, maske ve sosyal mesafe kuralına riayet etmemekten, açık alanda sigara içmek ve açık alanda alkol almaktan” 5 bin 50 TL idari para cezası kesti. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir