• DOLAR 32.37
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.441
  • ...
Başbakan`dan gelecek müjdeli haberi bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN-Midyat`ın Ulu Cami Mahallesi 1202 Sokak No.15`teki müstakil 2 göz oda ve 1 salondan oluşan evlerinde yaşamlarını sürdüren 13 çocuklu Akan ailesinin 8 kız çocuğundan ikincisi olan Azize`ye Başbakan tarafından iş sözü verildi. Hastalığından dolayı çalışamayan işsiz baba Cemil ve ev hanımı olan annesi Zahide Akan`ın, bedensel engelli olan çocukları Azize`nin işe yerleştirilme umudu ile büyük sevinç yaşadıklarını söylediler.

 

Annesi ve kardeşleriyle birlikte Başbakan Erdoğan`ın konuşma yaptığı Estel`deki tarihi Köşk Meydanı`na gelen Azize Akan, Başbakan`a Midyat işi el işlemeli gül hediye etti.

 

Başbakan Erdoğan`a özel yaptığı gülü vermek için miting alanına engeline rağmen gittiğini söyleyen Akan, \"Çünkü Başbakanımızı çok seviyorum.\" dedi.

 

Elleri ve ayaklarından engelli olan Azize, saat 11.00`de başlayan mitinge 2 saat öncesinde alana gelerek ancak heyecandan Başbakan için özel yaptırdığı gülü evde unuttu. Tekrar büyük zorluklarla, engel durumuna rağmen araçsız bir şekilde miting alanından yaklaşık 700 metre uzakta olan evinden gülü getirip Başbakan`a sundu. Başbakan Erdoğan da hediye aldığı gülü yanında bulunan kızı ve danışmanı Sümeyye Erdoğan`a verdi.

 

Belediye Kültür Evinin açılışı sırasında iki polis barikatı arasında sesini Başbakan`a duyurmayı başaran Akan, burada gülü Erdoğan`a verdikten sonra, hangi zorluklarla kendisine ulaştığını anlattı. Burada Başbakan`ın kedisinden bir isteğinin olup olmadığını sorması üzerine Akan, \"Elinizden geliyorsa bana iş verin\" dedi. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin`den Akan ile ilgilenmesini ve bir işe yerleştirilmesini istedi.

 

\"3 AYLIK ENGELLİ MAAŞIMLA GEÇİNİYORUZ\"
Babasının hastalığından dolayı çalışamadığını söyleyen Azize Akan, üç ayda bir aldığı engelli maaşıyla ailesinin geçimlerini sağladıklarını ve hiçbir yerden gelirlerinin olmadığını belirtti. Ailesinin maddi imkânsızlıkları sebebiyle eğitim öğretimini zor şartlarda tamamladığını ifade den Akan, Yüksekokul çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü mezunu olduğunu kaydederek şöyle konuştu:

\"Engelimden dolayı kimse bana iş vermiyor. Okulu bitirmeme rağmen evdeyim. İş olsa çalışırım, ne iş olursa yapabilirim. Başbakan \"Size iş versem çalışır mısın\" dedi, bende çok sevinirim, çalışırım dedim kendisine. Bende, ailem de çok seviniyor şimdi. Biz özürlüler böyle mağdur kalmak istemiyoruz. Kimse bizi küçük görmesin kimsenin bize acımasını istemiyorum. Ben kendim çalışmak istiyorum. Kimseden yardım istemiyorum. Sadece kendim çabalamak istiyorum. İnşallah bana iş verirler. Hangi yer olursa benim için fark etmez ama Mardin`de bir işe yerleştirilmek istiyorum.\" 

 

Başbakan ile görüştüğü için çok mutlu olduğunu söyleyen Akan, \"Şuan ne konuşacağımı dahi bilmiyorum, şaşırıyorum. Sevincimden uçuyorum. Kendimi cennete hissediyorum. Dün sabaha kadar uyuyamadım. Çok sevinçliyim. Dün arkadaşlar da beni gördüler ve tebrik ettiler Başbakan ile görüştüğüm için. Arkadaşlarım ve ailem şaşırdı Başbakanla görüştüğüme. Allah razı olsun başbakandan çok iyidir.\" dedi.

 

Başbakan`dan \"işe yerleştirildin\" müjdesini beklediğini söyleyen Akan, \"Başbakan beni bir işe yerleştirirse bu gülü de eşine Emine Erdoğan hanıma vermek istiyorum. Zaten Başbakanımıza bir gül vermiştim. Buraya gelme imkânları varsa ya da ben Ankara`ya gidersem kısmet olursa bu özel gülü de eşine kendi elimle Başbakan`ın eşine vermek istiyorum.\" Şeklinde konuştu. (M. Sait Başaran-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir