• DOLAR 32.589
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.46
  • ...
O ilde tarımda online eğitime başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İmzalanan protokole göre yıllık 17 milyar liralık tarımsal hasıla ile Türkiye tarımının lokomotifi konumundaki Antalya'da tarımla ilgili online eğitim ve seminer çalışmaları başlayacak.

Antalya’da tarımsal eğitim başta olmak üzere birçok alanda iş birliğini öngören protokol imzalandı.

ONLİNE EĞİTİMLER DÜZENLENECEK
Antalya özelinden başlayarak ülke genelinde faaliyet gösteren üretici ve tüketicilere yönelik çeşitli çevrimiçi eğitimler ücretsiz düzenlenecek.

Protokol kapsamında eğitimlerin yanı sıra, tarım sektörünün mevcut sorunlarının belirlenmesi ve bu sorunların giderilmesi için çalıştay, sempozyum, panel, toplantı gibi faaliyetler gerçekleştirilecek.

COĞRAFİ İŞARET ALMIŞ VEYA ALMAK İÇİN BAŞVURU YAPILMIŞ ÜRÜNLER TANITILACAK
Antalya başta olmak üzere 81 ilin coğrafi işaret almış veya almak için başvuru yapılmış ürünleri ile o yöreye özgü ürünlerinin tanıtımını yapmanın hedeflendiği çalışmada, pazar ağını genişletmek amacıyla sosyal medya üzerinden programlar düzenlenecek.

TARIMSAL ALANDA EĞİTİMİN ÖNEMİ
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, imza töreni sonrası yaptığı açıklamada, tarımsal alanda eğitimin öneminin arttığını vurguladı. İki kurum arasında yapılan iş birliğinin tarımsal eğitimi üst düzeye çıkaracağını belirten Yazıcı, 20 bin kişiye ulaşan Zeytin Mektebi'ni örnek göstererek, bu tür çalışmaların devamını beklediklerini kaydetti.

"ANTALYA AYNI ZAMANDA TARIM KENTİ"
Antalya'nın tarımda bilgi birikiminin en yüksek düzeyde kullanıldığı şehir olduğuna işaret eden Yazıcı, "Antalya yıllık 17 milyar liralık tarımsal hasıla ile Türkiye tarımının lokomotifi konumunda. Antalya, sadece turizm kenti değil, üretim faaliyetleri, zenginliği bakımından da Türkiye'nin en önemli tarım kenti." ifadesini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir