• DOLAR 32.428
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.979
  • ...
Covid-19 tedavisi gören 106 yaşındaki nine şifa buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören Gazele Turan, çok ağır bir hastalık geçirdiğini ve iyileştiği için de çok mutlu olduğunu söyledi. Gazele nine, “106 yaşındayım fakat yeniden doğmuş gibiyim.” dedi.

 

Gazele Turan’ın torunu Ercan Turan, hastalık sürecini şöyle anlattı: “Bir evde annem, ninem, eşim, kız kardeşim ve bir çocuğum birlikte yaşıyoruz. Önce annem, eşim ve kız kardeşim bu hastalığa yakalandı, fakat ayakta geçirdiler. Ninem 106 yaşında hiçbir kronik hastalığı da yok sadece yaş itibariyle biraz unutkanlık mevcut. Bu sebeple hastalığına dair pek çok şeyi zaten hatırlamıyor. Nenemin önce iştahı kesildi. Hiçbir şey yiyemiyor ve içemiyordu. Bunun Coronavirus olacağını düşünemedik. Çünkü bazen iştahı kapanırdı, yine öyle bir durum diye düşündük. Sonra titremeler olmaya başladı, sıtmaya yakalanan bir hasta gibiydi ve ardından nefes almakta zorlandı. Hemen ambulansla hastaneye götürdük.” 

“Virüs vücudunu rehin almıştı”

Konuşmasının devamında Turan, “Hastanede yapılan testler ve çekilen filimler sonucunda doktor bize, ‘Coronavirus resmen vücudu rehin almış’ dedi. Hemen yatış yapıldı. İlk 4 günü çok ağır geçirdi. Çok ağrıları oluyordu. İnlemeleri beni derinden etkiliyor, çok üzülüyordum. Bir yudum su bile içemiyordu. Sadece serumla besleniyordu. Nefesim daralıyor, nefes alamıyorum, sanki boğazımı sıkıyorlar diye söyleniyordu. Dört günden sonra yavaş yavaş toparlanmaya başladı. 10 gün hastanede yattı. Nineme erken müdahale edilmemiş olsaydı iyileşmesi mümkün olmayabilirdi. Her yarım saatte bir doktor gelip bakıyordu. Hastanedeki personelin yaklaşımı ve ilgisi bize çok iyi geliyordu. Herkes elinden geldiğinin fazlasını bile yapıyordu. Çok şükür nenemin sağlık durumu iyi.” diye konuştu.(İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir