• DOLAR 32.596
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.215
  • ...
Türkiye'de "dayanıklı" ev arayanların oranı 10 kat arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ-Malatya ve İzmir depremi sonrası ev kiralarında yaşanan artış vatandaşları olumsuz etkilerken yüksek katlı binaların tercih edilmediği dikkat çekmişti.

Hürriyet Emlak Pazarlama Direktörü Yusuf Mert Yılmaz, yaşanan deprem felaketi sonrası İzmir’de kiralık ev aramalarının bir önceki haftaya göre 4 kat artış gösterdiğini ve Türkiye genelinde depreme dayanıklı yeni ev arayanların oranının ise bir önceki aya göre 10 kat arttığını söyledi.

Yılmaz, "İzmir depremi sonrasındaki hafta depreme dayanıklı ev ve yeni bina arayan kullanıcıların oranı tam 10 kat artış gösterdi. Ancak sonrasındaki haftalarda bu hızlı artış normale döndü. Öte yandan incelemelerimize göre, birinci katta ev bakanların oranı yüzde 11 oranında arttı. Villa arayanların oranı yüzde 9, bahçe katı arayanların oranı yüzde 5 yükseldi. Depremden sonra genel olarak kullanıcılar yüksek katlı binaları tercih etmezken, 0-5 yaşındaki binalar için yapılan filtrelemelerde bir haftada yüzde 20 artış gözlemlendi." dedi.

Kasım endeksi verilerine ise tüm satılık konutların metrekare sayısında ortalama yüzde 2.75'lik artışın olduğu belirtildi.

İzmir'de kiralık konut fiyatlarında yaşanan artışlarda yüzde 38,46 ile Dikili ilk sırada yer alırken yüzde 24,4 ile Urla takip etti. Konak ve Gaziemir bölgelerinde ortalama yüzde 5 oranında fiyat düşüşünün olduğu gözlemlendi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir