• DOLAR 32.523
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2496.419
  • ...
İnternet şebekesini bulamayan öğrenciler EBA'yı nasıl bulsun?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kırsal köylerde yaşayan öğrenciler, altyapı sorunu ve GSM şebekelerinin çekmemesi nedeniyle evlerinden EBA'ya bağlanmakta güçlük yaşıyor.

Kimi evlerde internet kiminde televizyon kiminde de akılı telefon bulunmuyor. Pandemi nedeniyle yüz yüze eğitim yerine uzaktan eğitim uygulanıyor. Kırsal köylerde yaşayan öğrenciler, imkansızlıklar nedeniyle eğitimden uzak kalıyor.

 

Köylerde yaşayan öğrencilerin yaklaşık yüzde 80'in EBA üzerinden eğitimi takip edemediğine dikkat çeken aileler, adil bir eğitim sisteminin oluşturulmasını istiyor.

Canlı derslere katılmak ve EBA üzerinden verilen eğitimi takip etmek isteyen öğrenciler, köyün yüksek kesimlerine çıkarak, internet erişimi için şebeke arıyorlar.

Dondurucu soğuklara aldırış etmeyen öğrenciler, şebeke buldukları yerlerde EBA'ya bağlanarak derslerini takip ediyorlar.

Yetkililere seslenen öğrenciler, internet erişimi sorununun giderilmesi ve kendilerine tablet dağıtılmasını istiyor.

İnternet bağlantısı olmadığı için canlı derslere katılamıyorlar

İnternet ve tabletinin olmaması nedeniyle eğitimden uzak kaldığını belirten öğrencilerden Muhammed Şerif Yöndem, "Köyümüzde internet bağlantısı olmadığı için derslerimize katılamıyoruz. Bazılarımızın evinde televizyon, bazılarımızın tablet yok. Milli Eğitim Bakanlığından köyümüze internet erişiminin sağlanması ve bizlere tablet verilmesini istiyoruz." dedi.

Birçok evde iletişim aracı yok

Seyfullah Yöndem ise aynı evde 3-4 kişi kaldıklarını, akılı telefon, tablet ve internet erişimi olmadığı için canlı derslere katılamadığını, internet şebekesini bulmak için köyün yüksek kesimlerine çıkarak internet şebekesi aradıklarını, sorunun çözülmesi için Bakanlıktan tablet istediklerini söyledi.

İsa Keser ise şunları söyledi:

Köyde internet olmadığı birçok kişi aynı televizyonda takip etmek zorunda kalıyoruz. Bunun içinde sıra bekliyoruz. Çok zor oluyor. Derslerimizden geri kalmamak için Bakanlıktan ve Muş İl Müdürlüğünden hem internet erişimi hem de tablet istiyoruz. Köyün en yüksek yerlerine çıkarak internet şebekesini arıyoruz.

Köyde okuyan öğrenciler Bakanlıktan destek istiyor

Kayseri Erciyes Üniversitesi Sanat Tarihi 4'üncü sınıf öğrencisi Fatih Oran ise internet erişimi nedeniyle sınavlara katılmaktan ve derslerini takip etmekte sıkıntı yaşadığını belirtti.

Muhtarların girişimine rağmen sorunun çözülmediğini dile getiren Oran, köylerde kalan öğrencilerin eşit eğitim alma hakkında mahrum kaldığını söyledi.

Oran, "Üniversite öğrencisi olarak internet erişimi olmadığı için derslere giremiyorum. Elektrik gittiğinde sınava giremiyoruz. 21'inci yüzyıldayız internet şebekesi yok. Artık bir şeylerin değişmesini istiyoruz. Pandemi nedeniyle bir yerlere gidemiyoruz, ulaşım da sıkıntılı. Bizimle okuyan öğrencilerle eşit şartlara sahip değiliz. Bazen sınavın ortasında ya elektrik ya da internet şebekesi gidiyor. Bu kez verdiğiniz emek boşuna gidiyor. En azında benim telefonum var. Telefonu, tableti, televizyonu olmayan öğrenciler var. Yetkililerin bunlara imkân sağlaması gerekiyor. Her köyde sıkıntı var. Uzaktan eğitim diyorlar ama şartlar uygun değil. Elimizde imkân yok. Kimse halimizden anlamıyor." diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir