• DOLAR 32.386
  • EURO 35.122
  • ALTIN 2326.454
  • ...
25 dolara Ay'da arsa satışı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son zamanlarda ABD ve Çin gibi ülkeler, Ay'ı yeniden keşfedebilmek ve insan göndermek için yoğun bir şekilde çalışmalar yürütüyor. Peki Ay'a gitmeden oradan bir arsa almak ister miydiniz?

Kendisine "Ay Elçiliği" ismini veren Lunarembassy isimli şirket, gezegenimizin tek uydusu olan Ay'da arsa satışına başladı.

25 DOLARDAN BAŞLIYOR
Şirket, akre başına (Birleşik Krallık'ta 0.4 dönüme denk gelen ölçü birimi) 25 dolar talep ediyor.

MİLYONLARCA ARSA SATILDI
İnternet sitesi üzerinden yaptığı satışın yasal olduğunu iddia eden şirketin sahibi  Dennis Hope, bugüne kadar milyonlarca kişiye satış yaptıklarını öne sürüyor.

Ayrıca şirket, Ay'dan toprak satın alan müşterilerine Ay Tapusu, Ay Toprak Haritası ve Ay Arazi Kodları gibi belgeler de veriyor.

YASALAR NE DİYOR
Peki uluslararası anlaşmalar herhangi bir ülke veya şirketin Ay’da arsa satışı yapıp yapamayacağı konusunda ne diyor?

1967'de imzalanan Birleşmiş Milletler (BM) anlaşması, hiçbir ülkenin Ay da dahil olmak üzere gök cisimlerinin herhangi bir bölümüne sahip olamayacağını belirtiyor.

Uzayda nükleer silahlanma endişesiyle yapılan söz konusu anlaşma metninin altında yüzden fazla ülkenin imzası bulunuyor.

Ancak bu anlaşmaya rağmen şirket, müşterilerine Ay ve diğer birçok gezegenden arsa satışı yaparak ciddi gelirler elde ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir