• DOLAR 32.426
  • EURO 35.857
  • ALTIN 2325.988
  • ...
Lüleburgaz'da ihtiyaç sahipleri için sıcak yemek projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Coronavirus salgınında ihtiyaç sahibi vatandaşların sıcak yemek ihtiyacını karşılamak adına Sevgi Mutfağı Projesini hayata geçiren Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçe Belediyesi, adresleri tespit edilen vatandaşların adreslerine haftanın 7 günü yemek dağıtacak.

 

Sevgi Mutfağı Projesini harekete geçiren belediye, Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde çalışmalara başladı. Çalışanların dezenfeksiyon tünelinden geçip maske, eldiven, bone ve galoşla önlem aldığı mutfakta yemekler el değmeden hazırlanıyor.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, “Bu uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bir konuydu. Lüleburgaz’da hiç kimsenin yatağına aç girmesini istemiyoruz. Bu nedenle gerçek ihtiyaç sahiplerini doğru bir şekilde belirlemek için önce Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’müzü kurduk. Pandeminin getirdiği şartlarda bunu hızlandırmak için arkadaşlarım büyük bir özveriyle çalıştılar" diye konuştu.

"Lüleburgaz’da yoksulluğun tamamen bitmesini hedefliyoruz"

İhtiyaç sahibi vatandaşların Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından tek tek tespit edildiğini söyleyen Gerenli, "En hızlı bir şekilde Lüleburgaz’da gerçekten açlık sınırı altında yaşayan, ihtiyaç sahibi olan ve evinde yemek pişmeyen vatandaşlarımızı tespit ettik. Şimdi tek tek onlara çalışma arkadaşlarımızın yapmış olduğu bu güzel yemekleri en azından bir miktar yara sarabilmek, onlara destek olabilmek ve bu zor günleri hep beraber aşabilmek ve daha sonrasında Lüleburgaz’da yoksulluğun tamamen bitmesini hedefliyoruz.” dedi.

"Evinde yemeği pişmeyen bütün vatandaşlarımıza ulaşıp kimsenin yatağa aç girmemesini sağlayacağız"

Hedeflerinin doyurulmuş yoksullar değil yok edilmiş yoksulluk olduğunun vurgulayan Gerenli, “Bu hedef doğrultusunda çalışmalara devam edeceğiz. Yerel yönetimler olarak yapabileceğimiz, bizim elimizdeki imkânlar doğrultusunda Lüleburgaz’da maalesef bu yaşanan şartlarda, evinde yemeği pişmeyen bütün vatandaşlarımıza ulaşıp, kimsenin yatağa aç girmemesini sağlayacağız." şeklinde konuştu.

"Yemekler doğrudan ihtiyaç sahiplerinin adresine gönderilecek"

Yemeklerin ihtiyaç sahibi, kimsesiz, yatalak ve bakıma muhtaç kişilere gönderileceğini belirten Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Samet Servet de, " Yemekler, kişilerin doğrudan adreslerine gönderilecek. Hazırlıklarımızı tamamladık. Her gün yaptığımız yemekleri 72 saat boyunca kavanozlarda saklıyoruz. İlçe Tarım Müdürlüğümüz denetimlerini yapıyor. Mevzuatın bütün gereklilerini yerine getirdik. Haftanın 7 günü günde bir öğün yemek göndereceğiz. Şu an başvuruları alıyoruz. Kişilerin durumunu sahada kontrol ediyoruz. Kontroller neticesinde uygun olanlara da yemeklerimizi göndereceğiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir