• DOLAR 32.379
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2326.113
  • ...
HÜDA PAR Muş İl Başkanı Çağlayan: Köylerde öğrenciler uzaktan eğitimden mahrum kalıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, merkez ilçe başkanı Hüseyin Atli ve Korkut İlçe Başkanı Kemal Elitaş ile birlikte ziyaret ettikleri köy muhtarlarıyla bir araya gelerek, eğitimde yaşanan sıkıntıları istişare etti.

 

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Çağlayan, Covid-19 salgını nedeniyle özellikle kırsal köylerde kalan öğrencilerin canlı derslere katılamadığı gibi EBA üzerinden de faydalanamadıklarına dikkat çekti.

Kırsal köylerde internet altyapısının olmayışı, birçok evde televizyon ve akılı telefonun olmaması nedeniyle çocukların uzaktan eğitimden mahrum kaldığına vurgu yapan Çağlayan, adil bir eğitim sisteminin olmadığının altını çizdi.

Köy okullarına veya köyün belirli noktalarına Uydunet sistemlerinin kurulması ve imkanı olmayan ailelerin çocuklarına tablet dağıtılması gerektiğini dile getiren Çağlayan, kırsal köylerde eğitim alan öğrencilerin yüzde 80'i uzaktan eğitimden ve canlı derslere katılmaktan mahrum kaldığını ifade etti.

"Kırsal köylere internet erişimi sağlanarak çocuklara tablet dağıtılmalı"

Çağlayan, "Covid-19 salgını nedeniyle eğitimde bazı aksaklıklar oldu. İlimizde özellikle kırsal kesimde yaşanan sıkıntıları öğrenmek amacıyla merkez ilçe ve korkut ilçe başkanlarımızla birlikte köylerdeki sorunları hem köy halkından hem de köy muhtarlarından birebir öğrenmek için bir ziyaret programı düzenledik. Bazı köy muhtarlarıyla telefonla görüşürken, bazı köy muhtarlarıyla da birebir görüştük. Şu an bulunduğumuz köy rakımı yüksek olan bir yerdir. İnternet erişiminin sağlanmadığı bir yerdir burası. Bu köyde yaklaşık 100 öğrenci bulunmakta. Dışarda da okuyan öğrenciler var. Yüz yüze eğitimin sona ermesiyle bütün öğrenciler şu an köyde. Uzaktan eğitim alma noktasında ciddi bir sıkıntı var. Birçok köylü tuşlu telefon kullanıyor, akıllı telefon yok. İnternet sıkıntısı başlı başına bir sorun." dedi.

Kırsal köylerde öğrencilerin yüzde 80'i uzaktan eğitimden faydalanmıyor

İnternet alt yapısının olmayışı, birçok evde televizyonun olmaması, ailelerin imkansızlıkları nedeniyle kırsal köylerde öğrencilerin yaklaşık yüzde 80'i uzaktan eğitimden mahrum kaldığını dile getiren Çağlayan, şunları söyledi:

Bazı ailelerin 3-5 öğrenci bulunmaktadır. Bir akıllı telefonla bu öğrencilere eğitim imkanlarını sağlamaları mümkün değildir. Hem köylülerimizin hem de öğrencilerimizin Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğünden ve oradan uzanacak yetkili devlet mercilerine kadar bir talepleri vardır. İhtiyacı olan öğrencilerimize tablet dağıtılması. Köylerde internet erişimini sağlayacak bir nokta seçilerek, Uydunet sisteminin kurulması, Uydunet sistemiyle beraber köyde öğrencilerin uzaktan eğitim imkanlarını sağlayabilmeleri bizim de talebimizdir. Özellikle ilgili kurum olan Telekom'un internet erişimin sağlanabilmesi için burada bir altyapı oluşturmasını istiyoruz. Köylülerimiz adına, halkımız adına yetkililerden talebimiz budur. Çözüm bulununcaya kadar bu işin takipçisi olacağız.

(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir