• DOLAR 32.498
  • EURO 34.765
  • ALTIN 2496.397
  • ...
İmralı Kararı Bugün Açıklanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Libya Başbakanı Ali Zeydan, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Başbakanlık Merkez Bina`da ortak basın toplantısı düzenledi.

İmralı`ya gidecek 2. heyet

Erdoğan, bir gazetecinin ``İmralı`ya gidecek 2. heyet için İmralı tarafından isimler belirlendi. İsimler Altan Tan, Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder olarak açıklandı. İmralı tarafından belirlenmesini ve bu isimleri nasıl değerlendirirsiniz? BDP`lilerin Karadeniz turu yarıda kesildi, tamamlanamamasını nasıl yorumlarsınız? Muhalefetin bazı AK Partililer tarafından olayın kışkırtıldığı iddiaları var`` sorusunu, şöyle yanıtladı:
``Hangi muhalefet onu söylüyor bilemem. CHP`nin bu tür şeyler söylemesi mümkündür. Bütün resimler, kayıtlar Sinop`ta kimlerin olduğunu ortaya koyuyor. Bugün de birçok yazılı medyada özellikle Sinop`taki belediye başkanının bu işin içinde olduğu ifade ediliyor. Seçilmiş olan milletvekillerine karşı yapılan eylemin doğru olmadığını dün grup konuşmamda çok açık, net ifade ettim. İster beğenin, ister beğenmeyin milletvekilleridir, gelirler yasalar çerçevesinde kendilerine nerede, ne yapılması gerektiği zaten bildirilmiştir. Bunu bilirler, oralarda da bu tür yapmaları gereken çalışmayı yaparlar.``

CHP`nin yetkilisi aynaya çok sık bakması lazım

Erdoğan, BDP`lilerin Karadeniz turunu yarıda kesmelerinin AK Parti ile ilişkilendirilmesini de eleştirerek, ``Olayı AK Parti`ye bu şekilde havale etmeye gayret eden CHP`nin yetkilisinin aynaya çok sık bakması lazım. Belli ki aynadan uzak kalmış, aynada uzak kaldığı için kirliliklerini göremiyorlar, bunların durumu budur. Bütün hepsi belgelidir, hepsi şu anda İçişleri Bakanlığımızın kayıtlarında, emniyet istihbarat kayıtlarında da mevcuttur`` dedi.
Başbakan Erdoğan, İmralı`ya gidecek ikinci heyete ilişkin soruya da ``Onları bu akşam bakanımızla beraber bir araya geleceğiz, değerlendirmesini yapacağız, ondan sonra Adalet Bakanımız bugün kararı açıklar`` yanıtını verdi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir