• DOLAR 32.699
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2499.283
  • ...

Nizamettin Aşkın-İSTANBUL

İstanbul Valiliği, ekmek fırınlarında "gramaj, fiyat, tarife dışı üretim ve satış yapıldığı" yönündeki yoğun şikâyetler üzerine valilik koordinasyonunda şehirde 2 bin 892 fırında denetim yaptı.

FIRINLARINI YARISI GRAMAJA UYMUYOR

Denetimlerde, fiyat etiketleri ve tarife fiyat listelerinin bulunup bulunmadığı, fiyat-tarife listelerinin mevzuata uygun olup olmadığı, fırınlarda ekmek fiyatlarının İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından açıklanan azami ekmek fiyat tarifesinde yer aldığı gibi 1 kilogram ekmek fiyatının azami 7.50 TL’ye, 200 gram ekmek 1,5 TL'ye denk gelecek şekilde satılıp satılmadığı, haksız fiyat artışı olup olmadığı kontrol edildi. Yapılan denetimler sonunda, bin 321 fırının standartlara uyduğu, bin 571 fırında azami ekmek fiyat tarifesine göre 1,5 lira olması gereken 200 gram ekmeğin daha yüksek fiyatla satıldığı tespit edildi. Fiyat-gramaj tarifesine uymayan bin 571 fırına, Haksız Fiyat Artışı Tutanağı düzenlenerek savunmaları istendi.

HAKSIZ FİYAT ARTIŞLARINI ‘ALO 175’ İLE BİLDİRİN

Konuya ilişkin valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Bazı fırınlarda tespit edilen usulsüz fiyat tarifesiyle ilgili olarak Ticaret Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirilmiştir. Söz konusu tarifenin nereden kaynaklandığı mutlaka tespit edilecek ve Valiliğimizin hassasiyetle takip ettiği bu durum hakkında, kamuoyumuz bilgilendirilecektir. " denildi. Fırınlarda gramaj ve fiyat tarifesine uyup uymadıklarına ilişkin denetimlerin devam edeceği hatırlatılan açıklamada, konu hakkında tüm vatandaşların "Haksız Fiyat Artışı Bildirimi" mobil uygulaması veya Alo 175 telefon hattı üzerinden başvuru yapabileceği kaydedildi. (İLKHA)