• DOLAR 32.423
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2327.911
  • ...
HDP il binası önündeki evlat nöbeti 454'üncü gününde de devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Soğuk havalara rağmen umutlu bekleyişlerini sürdüren aileler, çocuklarını almadan buradan ayrılmayacaklarını belirtiyorlar.

Gaziantep'te ikamet eden Songül Altıntaş, usta birliğine giderken PKK tarafından oğlunun kaçırıldığını belirterek, evladını almadan nöbetini sonlandırmayacağını söyledi.

 

Altıntaş, "Askerden Kaçırılan Müslüm Altıntaş’ın annesiyim. Oğlum 6 yıl önce vatanı görevini yapıyordu. Acemiliğini bitirmiş, usta birliğine teslim olmak için yola çıkmıştı. Yolda PKK, oğlumun bindiği otobüsü durdurarak oğlumu kaçırdı. 6 Yıldır oğlumu arıyorum. Bakmadık yer bırakmadım. Oğlum için çalmadık kapı kalmadı. Oğlum için Meclise bile gittim. HDP'lilere gittik. Oğlumu bırakmıyorlar. PKK ne istiyor çocuklarımızdan? Ne istiyor bu askerden polisten ne istiyor bizden?" diye sitem etti.

Amaçlarının Kürt meselesi olmadığını dile getiren Altıntaş, "Ben de kürdüm. Bıraksınlar benim oğlumu, oğlumun özerinden ellerini çeksinler. Ben HDP'den oğlumu istiyorum. Buradaki anneler, HDP'ye bağırarak çocuklarını istiyorlar. Bizler, bir buçuk yıldır HDP binasının önünde evlatlarımızı istiyoruz. Bizler ev hanımlarıyız, ne anlarız siyaseten, biz sadece evladımızı, ciğerlerimizi istiyoruz. Biz, burada HDP'ye diyoruz ki evlatlarımızı verin. HDP'liler de bizlere diyor ki 'Biz bıktık artık size cevap vermekten. Bizler, sizi görmeye tahammül etmiyoruz.' diyorlar. Siz iki kelimeye dayanamıyorsunuz. Peki biz nasıl dayanıyoruz? 6 yıldır evladımı benden çaldınız." ifadelerini kulandı.

"Yeter artık! Evladımızı istiyoruz"

Oğlunun 3 yıl önce fotoğrafını gönderdiğini belirten Altıntaş, oğlunun hapsedildiğini söyledi.

Altıntaş, "Oğlumu zindana atmışlar. Oğlumun resmini gördüğümde resmen erimiş bir vaziyeteydi. Madem bizleri görmeye dayanamıyorsanız evlatlarımızı verin gidelim. Bizler burada keyfimizden mi oturuyoruz? Bizim de evimiz ve çocuklarımız var. Bu soğukta bizler burada evlatlarımızı bekliyoruz. Özelikle bu salgın hastalığın olduğu dönemde yasaklar varken, herkes evinde oturuyorken, bizler burada evlatlarımızın yolunu bekliyoruz. Yeter artık! Ben dayanamıyorum oğlumu verin bana." diye çağrıda bulundu.

HDP/PKK'nin Kürt olmadığını vurgulayan Altıntaş, "Kürtler namuslu ve şerefli insanlardır. Kürtler böyle şeyler yapmaz. HDP/PKK, Ermenistan'ın, Amerika'nın ve israil'in uşaklarıdır. Madem siz Türkiye'yi istemiyorsanız, Amerika ve israil'e gidin. Bizler, avlatmamızı almadan buradan ayrılmayacağız. Bu işin sonu nere giderse gitsin. Ben oğlumu HDP'den sağ salim istiyorum. Oğlum eğer sesimi duyarsan, merak etme Allah'ın izniyle seni kurtaracağız. Dayanamıyorum senin yokluğuna gel artık yavrum." diyerek evladına seslendi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir