• DOLAR 32.374
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.61
  • ...
Diyarbakır'da tasarımıyla dikkat çeken kütüphane
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Şehit Halit Gülser Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Diyarbakır Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından iş birliğiyle açılan kütüphane "Kitabını al, çayını iç" sloganıyla öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Daha önce kütüphanenin kantin olarak hizmet verildiğini belirten Şehit Halit Gülser Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Zekeriya Erdem, kütüphanede 5 ile 7 bin arasında kitabın bulunduğunu söyledi.

Erdem, "Geçen yıl burası Metropol İmam Hatip Ortaokulunun kantin işlevini görüyordu. Bu sene Metropol İmam Hatip Ortaokulu'nun çıkmasıyla burası boş kaldı. Bizde bu alanı Diyarbakır ÖNDER'le beraber burayı kitap kafeye çevirdik. 3 aylık çalışmamız neticesinde kütüphanemizi bitirdik. Kütüphanemizde şu an 5 ile 7 bin arasında kitap bulunuyor. Kitap sayısını artırmakla ilgili çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

"Kitabını al, çayını iç' sloganıyla hareket ederek farklı etkinliklerin yapılmasını planlıyoruz"

Covid-19 salgınından dolayı kütüphanenin durgunluğuna değinen Erdem, "Pandemiden dolayı okullar kapandı ve öğrencilerimiz gelmedikleri için kütüphanemiz, şimdilik biraz durgun. Allah'ın izniyle öğrencilerimiz geldiği vakit kütüphanemizde çok güzel çalışmalar devam edecektir. Belki de Diyarbakır'da örnek teşkil edecek bir kütüphane konumunda olacaktır. Bizler okul olarak kütüphanemizde 'Kitabını al, çayını iç' sloganıyla hareket ederek burada farklı etkinliklerin yapılmasını planlıyoruz. Buna yönelik alt yapı da hazırlandı. Kütüphanemizi daha da güzel yerlere getirmeyi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.  

Donanımlı kütüphane açmanın amacına değinen Erdem, "Bilindiği üzere güç nispetinde olan bilgi tek başına yetersizdir, eğitimin de olması lazımdır. İnsanlara kişilik, ahlak, karakter ve manevi gelişim kazandırılması gerekir. Bizim de amacımız bu doğrultuda olacaktır. Okullar kapanmadan önce burayı gören öğrencilerimiz böyle bir ortamın oluşturulmasına çok sevindiler. Buranın oluşturulması aşamasında bizlere destek veren Diyarbakır İmam Hatipliler Derneği 'nede ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Türkiye'nin tüm okullarında böyle güzel bir çalışmanın yapılmasını isteriz." şeklinde konuştu.

"Salgından dolayı evlere kitap isteyen öğrencilerimize paket kitap servisi başlattık"

Erdem, "Pandemi sürecinde imkanlar ölçüsünde kitap isteyen öğrencilerimiz için evlere paket servisi yapmaya başladığını dile getiren Erdem, "Burada sunulan hizmetler karşılığında öğrencilerimizden herhangi bir ücret talep etmiyoruz. Kitabı evine götüren öğrencimize belli bir süre veriyoruz. Öğrenci, buraya gelerek çayını veya kahvesini içerek burada istediği kitabı okuyabilir ve bunun içinde imkanlarımız uygundur. Pandemi bittikten sonra burayı 24 saat açık bulundurmayı hedefliyoruz. Şimdilik mesai saatleri içerisinde açık kalacaktır." dedi. (İLKHA)  

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir