• DOLAR 32.601
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2507.321
  • ...
Diyarbakır Umut Kervanı ihtiyaç sahibi çocukları giydirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yurtiçinde ve yurtdışında fakir ve muhtaç kimselere yönelik yardım faaliyeti yürüten Umut Kervanı, kısa süre önce başlatmış olduğu "Bir Bot-Bir Mont" kampanyası doğrultusunda hayırseverlerin destekleriyle bir araya getirdiği kışlık kıyafetleri ihtiyaç sahibi ailelere dağıtmaya başladı.

 

Yapılan çalışma hakkında bilgi veren Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi, başlatmış oldukları kampanyanın amacına değinerek, "Umut Kervanı'nın Türkiye'de başlatmış olduğu 'Kışları Bahara Çevirelim' çağrısına hayırseverler destek verdi. Bizler de 'bir bot-bir mont' kampanyası başlattık. Öncelikle yüzleri soluk, yürekleri soğuk olan bu mağdur ailelerimizin çocuklarının yüreklerine umut gelmesi amacıyla böyle bir çalışmaya gereksinim duyduk." dedi.

"5 ile 15 yaş arası kız ve erkeklere yönelik 2 aşamalı plan gerçekleştirdik"

Elelçi, "Bilindiği üzere yurdun dört bir yanında kış mevsimi başlamış durumda. Bakıma muhtaç olmakla birlikte bu yoksul ailelerin çocuklarına umut olmak için yurt genelinde başlattık. Diyarbakır Umut Kervanı olarak bizde kayıtlı bulunan yaklaşık 350'e yakın ailemizin çocuklarını giydirmeye başladık." ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen yardım faaliyetinin detaylarını aktaran Elelçi, "Umut Kervanı'nda kayıtlı olan yerli ve mülteci dediğimiz başta Suriyeli aileler olmak üzere Filistin, Irak ve Afganistanlı 5 ile 15 yaş arası kız ve erkeklere yönelik 2 aşamalı planımızı gerçekleştirdik." şeklinde konuştu.

Hayırseverlere teşekkürlerini ileten Elelçi, "Bu hususta duyarlılıklarını gösterip, yardımlaşmayı, paylaşmayı ve dayanışmayı esas alan hayırseverlere teşekkürlerimi iletiyorum. Rabbim onların sıkıntılarını gidersin, hasta olan yakınlarına şifalar versin." dedi.

"Gelin beraber bu ailelere sahip çıkalım ve onları yalnız bırakmayalım"

Son olarak bundan sonraki çalışmalarda desteklerini sunmak üzere hayırseverlere seslenen Elelçi, şunları söyledi:

Pandemi sürecinde evlerinden çıkamadığından dolayı yoksulluk yaşayan bu ailelerimize yine elimizi uzatacak; gıda, kırmızı et ve giyim yardımlarımızı ulaştıracağız. Pandemiden dolayı evlerinden çıkamayan ihtiyaç sahibi kimselere destek olmak amacıyla tüm hayırseverlere çağrıda bulunuyorum: gelin beraber bu ailelere sahip çıkalım ve onları yalnız bırakmayalım. Belki bu yardımlaşma ve alacağımız dualar bu salgınının toplumun üzerinden kalkmasına vesile olur. Allah'tan da niyazımız budur.

İhtiyaç sahibi ailelerden Emine İlkkaya, yapılan yardımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Bu zor günümüzde yanımızda olan tüm hayırseverlerden Allah razı olsun. Çocuklarımızın hepsi ayakkabısız, montsuzdu. Bu hastalık sürecinde Allah tüm hastalara şifa versin. Bizleri yalnız bırakmayan Umut Kervanı'ndan da Allah razı olsun, hepsine teşekkür ediyoruz." diye belirtti.

"Bu kış gününde çaresizlik içerisinde iken Umut kervanı bizi aradı"

Yeşim Akarbulut, "Yardım edenlerden Allah razı olsun. Allah hiçbir zaman onları darda bırakmasın. Çocuklarımız spor ayakkabılarla okula gidip geldiklerinde ayakları ıslanıyordu. Çaresizlik içerisinde düşünürken Umut kervanı bizi aradı. Allah hem bu dünyada hem kabirde onların yardımcısı olsun. Sonsuz dualarımız onlarla." temennisinde bulundu.

Umut Kervanı'nın birçok alanda kendilerine yardımcı olduğunu dile getiren Kader Balsak, hayır sahiplerine ve Umut Kervanı'na teşekkürlerini iletti.

Suriyeli ailelerden Hüda Celcelezi ise, "Bu kış aylarında, soğuk mevsimde Umut Kervanı aracılığıyla bizlere yardım eden hayır sahiplerine müteşekkiriz. Onlara dua ediyoruz. Bu hayra aracı olan Umut Kervanı'ndan da Allah razı olsun." dedi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir