• DOLAR 32.551
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2428.287
  • ...
Bilim Adamına Suikast!  YENİ BİR SAVAŞ  PEŞİNDELER…
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ – Daha önceden de ABD Başkanı Donald Trump'ın görev süresi sona ermeden siyonist işgalciler ile İran'ı provoke edecek adımlar atabileceğine ilişkin endişelere yer verilmişti. Nitekim durum da beklendiği gibi gelişmeye başladı.

İran Savunma Bakanlığı ile Silahlı Kuvvetler Başdanışmanı ve İran Fizik Araştırma Merkezi Başkanı görevlerinde bulunan ve ABD'nin Foreign Policy dergisine göre en güçlü 500 kişi listesinde yer alan Muhsin Fahrizade, önceki gün bir suikast sonucu hayatını kaybetti.

İranlı yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre ise elde edilen birçok delile göre suikastın sorumlusu siyonist işgal rejimi.

RUHANİ: FAHRİZADE’NİN ÖLÜMÜNDEN SİYONİST İŞGALCİLER SORUMLU

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran'ın nükleer programının mimarlarından bilim insanı Muhsin Fahrizade'nin öldürülmesinin siyonist işgalcilerin tuzağı olduğunu ve suikasta yanıtın uygun bir zamanda verileceğini söyledi.

Suikastın ardında siyonist işgalcilerin olduğunu ve ABD Başkanı Donald Trump'ın görevden ayrılmadan "kaos" hedeflediğini ifade eden Ruhani, "Birkaç hafta sonra baskı dönemlerinin sona ereceğini hissediyorlar ve dünyadaki şartları değiştirmeye çalışıyorlar. Hem bölgede istikrarsızlık oluşturmak hem de dikkatleri bugünlerde işgal altındaki topraklarda (Filistin) estirdikleri terör ve tehditlerden başka yöne çekmek istiyorlar." diye konuştu.

Siyonist işgalcilerin tuzağına düşmeyeceklerini vurgulayan Ruhani, konuşmasının devamında

"İran'ın düşmanları İran ulusunun ve yetkililerinin bu cinayeti yanıtsız bırakmayacak kadar cesur ve azimli olduğunu iyi biliyor. İlgili yetkililer, bu suçun yanıtını uygun bir vakitte verecektir. Halkımız, siyonist rejimin tuzağına düşmeyecek kadar akıllı ve bilgedir." ifadelerini kullandı.

Aynı şekilde İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Fahrizade'ye yönelik suikastla ilgili siyonist işgalcileri suçladı.

Zarif, yaptığı açıklamada, “Teröristler bugün önemli bir İranlı bilim adamını öldürdü. İsrailin rolüne dair ciddi belirtileri olan bu korkaklık, faillerin çaresizce savaş çığırtkanlığını gösteriyor. İran uluslararası toplumu ve özellikle de Avrupa Birliği’ni utanç verici çifte standartlarına son vermeye ve bu devlet terörü eylemini kınamaya çağırıyor” ifadelerini kullandı.

 NETANYAHU'DAN İTİRAF GİBİ SÖZLER: GERGİN GÜNLER BİZİ BEKLİYOR

Siyonist işgalcilerin sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu, "İran nükleer programının babası" olarak bilinen Muhsin Fahrizade'nin suikast sonucu öldürülmesiyle ilgili itiraf gibi açıklamalarda bulundu. Orta Doğu'da bir hareketlenme olduğunu dile getiren Netanyahu, "Gergin günler bizi bekliyor" dedi.

İşgalci siyonist Kamu Yayın Kuruluşu KAN'a göre Netanyahu yaptığı açıklamada, "Size Orta Doğu'da bir hareketlenme olduğunu söylemek istiyorum. Gergin günler bizi bekliyor." ifadelerini kullandı.

 NETANYAHU HEDEF GÖSTERMİŞTİ

İran’ın siyonist işgalcilere yönelttiği açık suçlama, Siyonist elebaşı Benyamin Netanyahu'nun, Mayıs 2018'de İran nükleer programı hakkında yaptığı sunumda Muhsin Fahrizade’yi hedef göstermesiyle oldukça kuvvetli bir ihtimal olarak öne çıkıyor.

Bu toplantıda Netanyahu, Fahrizade’nin Amad isimli bir projenin başında olduğunu ileri sürmüş ve “Bu ismi unutmayın” ifadesini kullanmıştı.

Siyonist kaynaklar, MOSSAD'ın 2018 yılında Tahran'daki atom reaktörlerinden sorumlu Muhsin Fahrizade'ye suikast girişiminde bulunduğunu ancak başarılı olamadığını duyurmuştu.

 13 YILDA 7 NÜKLEER BİLİMCİYE SUİKAST DÜZENLENDİ

İran hükümetinin Fahrizade suikastinde siyonist işgalcilerin rolü olduğuna dair ciddi belirtiler bulunduğunu söylemesinin ardından gözler, ülkede son 13 yılda art arda gerçekleşen suikastlar zincirine çevrildi. Raftan inen dosyalar, son 13 yılda gerçekleşen 7 nükleer bilimci suikastında şüpheleri siyonist işgalcilere yöneltti.

Resmi kayıtlara göre 2007'den bu yana ülkede tam 7 nükleer bilim insanı, benzer saldırılara uğradı.

Suikast zinciri, İran'ın önemli nükleer uzmanlarından Erşid Hüseyinpur'un 2007'de uranyum zehirlenmesinden hayatını kaybetmesiyle başladı. İran hükümetinin daha sonra “gaz zehirlenmesi” olarak güncellediği ölüm haberi, siyonistlere yönelik suçlamaların başı oldu.

Tahran Üniversitesi'nde fizik profesörü Mesud Ali Muhammedi de, 12 Ocak 2010'da evinden çıkışı esnasında uzaktan kumandalı bir bombanın patlaması sonucu öldürüldü. Bomba düzeneğini kurduğu öne sürülen Mecid Cemali Feşi yakalandı. Feşi, İran devlet televizyonundan yayınlanan konuşmasında, bomba eğitimini siyonist işgalcilerin MOSSAD elemanlarından aldığını söyledi.

Şehid Beheşti Üniversitesi Öğretim üyesi nükleer fizik uzmanı Mecid Şehriyari ise, 2010 yılında otomobiliyle hareket halindeyken bir motosikletlinin aracına yapıştırdığı bombanın patlatması sonucu hayatını kaybetti. İran yönetimi olayla ilgili siyonist işgalciler ve ABD yönetimini suçlamıştı.

İran Genelkurmay Başkanı:

İNTİKAM ALACAĞIZ

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Bakıri, İranlı nükleer fizikçi Muhsin Fahrizade'nin hayatını kaybettiği saldırıyı kınayarak, "Küresel emperyalizme ve siyonist rejime bağlı teröristler vahşice bir eylemde bulunarak, İran'ın bilimsel ve savunma alanında önemli hizmetler sunan yöneticilerinden birinin şehit düşmesine neden oldular. Şehit Fahrizade, hayatı boyunca pek çok hizmetlerde bulunan ve ülkenin savunma kabiliyetini kabul edilebilir bir caydırıcılık seviyesine getirmeyi başaran savunma sanayisinin üst düzey yöneticilerinden biriydi. Bu yetenekli ve değerli yöneticiye yapılan suikast, ülkenin savunma kompleksine acı ve ağır bir darbe olsa da düşmanlar Fahrizadelerin açtığı yolun asla durdurulamayacağını bilmelidir. Terör örgütleri ve bu olayın failleri, onları ağır bir intikamın beklediğini bilmelidir." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir