• DOLAR 32.373
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.43
  • ...
Van'da düzenlenen yöresel yemek yarışması renkli görüntülere sahne oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Belediye Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından kentin yöresel yemeklerinin ön plana çıkarılması için İpek Kadınlar Yöresel Yemek Yarışması düzenleniyor.

Geçen hafta Karagündüz Mahallesi'nde ilki düzenlenen yarışmanın ikincisi bu kez Karpuzalan Mahallesinde düzenlendi.

 

Taziye evinde gerçekleştirilen yarışmaya katılan 12 kadın, helise, ayran aşı ve kayısı tatlısı kategorilerinde hünerlerini sergiledi.

Van yemek ve mutfak kültürünü gönüllü olarak tanıtan kadınlardan oluşan 'Mavi Fularlılar' grubundan Hatice Türkmen ile Nuran Demirhan ve şefler Sinan Pulat, Murat Hurma ile Adem Ergin'in jüri üyesi olduğu yarışmada, birinci olan yarışmacılara elektrik süpürgesi, ikincilere granit tencere takımı, üçüncülere çelik çaydanlık, dördüncülere de granit tencere verildi.

Dereceye girenler ödüllerini Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan'ın elinden aldı.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, kültürel faaliyetlere belediye olarak her zaman destek verdiklerini belirterek, "Bu tür organizasyonları önemsiyorum. Geçen hafta yapılan yarışmaya iş yoğunluğundan dolayı katılamamıştım. Bu kez katıldım ve bu heyecana ortak oldum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

'Mavi Fularlılar' grubundan Hatice Yaşar Türkmen de, yöresel yemek yarışmalarının kent kültürünün tanıtımı açısından değerli olduğunu, bu yarışmaların devam etmesi gerektiğini söyledi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir