• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2324.805
  • ...
Ağrı'da Coronavirus tedbirlerine uymayan 70 kişiye 220 bin TL para cezası kesildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında yürütülen çalışmalarda, kapalı olması gereken iki okey salonuna baskın düzenlendi.

Baskın sırasında içeride 70 kişinin olduğu, maske takmadıkları ve sosyal mesafe kuralına uymadıkları görüldü.

Konu ile ilgili Ağrı Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Son zamanlarda tüm dünyayı tehdit eden ve ülkemizde de görülen Coronavirus (Covid-19) salgınının yayılmasının önüne geçmek, insan hayatını tehdit etmesini engelleyebilmek amacıyla, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda İçişleri Bakanlığımız tarafından çeşitli alanlarda birçok ilave tedbir kararı alınmış ve uygulamaya konulmuştur." denildi.

Açıklamanın devamında, "Pandemi önlemleri gereğince açık olması yasaklanan umuma açık iki iş yerinin faaliyette olduğu ve bu işletmelerde okey, kağıt vs. oyunların oynatıldığı ihbarları üzerine, İl Emniyet Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimizce yapılan kontrollerde işletme içerisine girilip kontrol edildiğinde içeride insanların olduğunun tespit edilmesi ve çok sayıda vatandaşın Covid-19 tedbirlerine aykırı davranarak okey oynadığı, sosyal mesafe ve maske kurallarına uymadığı görülmüş; 2 işletmede, işletme sahibi ve iş yerinde müşteri olarak bulunan toplam 70 kişiye Umumi Hıfsızsıhha kararlarına istinaden gerekli idari yaptırımlar uygulanmış, iş yerleri hakkında da gerekli tutanak tanzim edilmiştir." ifadeleri yer aldı.

Baskın sırasında polis kamerasına yakalanan görüntülerde, salonda bulunanlardan bazılarının saklanmaya çalıştığı görüldü.

Coronavirus ile mücadele kapsamında vatandaşların sağlığı için, Valilik koordinesinde ilde denetimlerin aralıksız olarak süreceği belirtildi. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir