• DOLAR 32.376
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.854
  • ...
Pandemi döneminin en temiz mekânları camiler oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adıyaman merkez Hacı Keleş Camii imamı Emrullah Yücel, pandemi döneminde ibadete açılan camilerde riski en aza indirmek için çeşitli önlemler aldıklarını belirtti.

Caminin girişine indirdiği kovaların içerisine galoş koyan Yücel, namaza gelen vatandaşlar için her vakit camiyi dezenfekte ettiklerini ve gül suyu ile camiyi daha güzel ve cazibeli hale getirdiklerini söyledi.

Yücel "Camimizi her gün temizleyip dezenfekte ediyoruz. Cemaatimizi gül suyu ile karşılıyoruz. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dediği gibi pandemi sürecinde 'Türkiye'de bu işe yüzde yüz uyan tek yer var o da camiler.' Bizler bunun böyle olduğunu camilerimizde görüyoruz. Cami içerisinde temizliğe son derece dikkat ediyoruz. Cemaatimiz belirlenen kurallar çerçevesinde evden getirdikleri seccadeler üzerinde namazlarını ikame ediyorlar. Cami girişinde bıraktığımız galoşları giydikten sonra, içeride gül suyu ile cemaatimizi karşılıyoruz. Dinimizin bir emri olan temizlik, imanın yarısı olarak kabul ediliyor. Bundan dolayı Müslümanların yaşadıkları alanlar son derece temizdir." dedi.

Cami cemaatinden Mehmet Kaya "Camimizde fiziksel mesafenin yanı sıra maske ve temizlik kurallarına uyuluyor. Camilerimiz şu an daha temiz ve pandemiye karşı daha güvenli. Cemaatimiz daha önceden belirlenmiş alanlarda seccadesini sererek maskesini takarak namazını kıldıktan sonra camiden ayrılıyor." ifadelerini kullandı.

Selahattin Kuşçu ise " Pandemi döneminde genel olarak camilerimiz, özellikle kendi camimiz çok temiz. Fiziksel mesafe ve maskemize dikkat edip, hocalarımızın tavsiyeleri üzerine seccadelerimizi getiriyoruz. Görüldüğü üzere hocalarımız daha önceden namaz kılma yerlerini belirlediğinden her hangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Namazlarımızı kılıp evlerimize gidiyoruz." şeklinde konuştu.

Camilerin bu süreçte çok temiz olduğuna değinen Musa Güneş "Camimiz çok temizdir. Fiziksel mesafe, maske ve temizlik noktasında camilerde bir sıkıntımız yok. Cami cemaati olarak bütün kurallara uyuyoruz. Camimizin temizliği zaten göz önündedir." dedi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir