• DOLAR 32.331
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2282.613
  • ...
Keşmir'de seçim!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hindustan Times'ın haberine göre, Cammu Keşmir'de bugün başlayan Bölge Kalkınma Konseyi seçimine Ulusal Konferans, Halkın Demokratik Partisi, Hindistan Komünist Partisi, Cammu ve Keşmir Halkın Konferansı, Halkların Hareketi ve Avami Ulusal Konferansı partileri "Gupkar İttikakı" olarak katılıyor. 

Hindu milliyetçisi politikalarıyla bilinen Hindistan Başbakanı Narendra Modi liderliğindeki Hindistan Halk Partisi (BJP) ile Apni Partisi karşısındaki ittifakın başkanlığını, bölgenin eski başbakanı Faruk Abdullah yürütüyor. Abdullah'ın yardımcılığını da yine bölgenin eski başbakanlarından Mehbuba Müfti yapıyor. 

Bölgede bugünden itibaren 8 aşamada yapılacak seçim, 19 Aralık'a kadar sürecek. 

Oyların 22 Aralık'a kadar sayılacağı Cammu Keşmir'de seçmen sayısı 700 binin üzerinde ve seçimde toplam 1427 aday yarışıyor.

Sıkı güvenlik önlemleri ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri altında yapılan seçimin ilk aşamasında 25'i Keşmir, 18'i Cammu'da olmak üzere 43 seçim bölgesi için sandık başına gidiliyor. 

Mehbuba Müfti, Hint hükümetinin 5 Ağustos 2019'da Cammu Keşmir'in özel statüsünü kaldırıp ikiye bölmesinden bir gün önce Kamu Güvenliği Yasası (PSA) kapsamında gözaltına alınmış, daha sonra evinde gözaltına tutulmayı sürdürmüştü.

Yine PSA kapsamında gözaltında tutulan Faruk Abdullah, 7,5 ay sonra serbest bırakılmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir