• DOLAR 32.545
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2430.872
  • ...
Resen atanan öğretmenler için basın açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünce resen atanan öğretmenler için basın açıklaması düzenlendi. Eğitim-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Türk Eğitim-Sen ile Eğitim-İş Adana Şubelerinin ortak düzenlediği basın açıklamasında resen atanarak aile bütünlüğü bozulan, eş durumundan dolayı merkezde görev yaptığı halde buna rağmen isteğinin dışında uzak ilçelere atanarak mağdur olan öğretmenlerin atamalarının iptali istendi.


Ortak basın metninin okunmasının ardından söz alan sendika şube başkanları, resen yapılan atamaların keyfi ve hukuksuz yapıldığını ve bu konuda mağdur olan öğretmenlerin haklarını aramak için gereken hukuki mücadelenin yapılacağını belirttiler.


Basın açıklamasının ardından konuşan Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer; \"26 Haziran 2012`de İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet`i uyarmıştık. Ne o uyarımızı dikkate aldı, ne de yeni okulların dönüşümünü sağlıklı yaptı. Şimdi de resen atama ile hukuksuzca aileleri parçalıyor, düzenlerini bozuyor. Adana`da Mehmet Ali Selamet`in keyfi uygulamaları devam ediyor. Adana gömleği bu il müdürüne bol geliyor. Buradan soruyorum; Mehmet Ali Selamet`in 1 yılda Adana Milli Eğitim`ine kazandırdığı bir şey var mı? Yoksa biz mi göremiyoruz?\" dedi. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir