• DOLAR 32.502
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2429.585
  • ...
Koronavirüs hastalarında yeni bulgu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Araştırmacılar, koronavirüsün dişleri canlı tutan kan damarlarına zarar vermesinin mümkün olduğunu ve bu yüzden diş düştüğünde ağrı yaşanmayabileceğini açıkladı.

Koronavirüste en yaygın görülen semptomlar arasında yorgun, “saç kaybı”, “kalp ritmi bozukluğu”, “bilişsel problemler”, “baş ağrısı” ,” kas ağrısı”, “nefes almada güçlük”, “odaklanma problemi”, “üşüme ve titreme”, “uykusuzluk”, “halüsinasyon görme”, “ishal” ve “yüksek ateş” gibi semptomlar yer alıyor.

Bununla birlikte ABD’li diş hekimleri yeni tip koronavirüs hastalarında aniden ortaya çıkan diş kaybı vakalarının artış olduğunu açıkladı. Araştırmacılar, diş kaybının da, yeni tip koronavirüsün uzun süreli etkilerinden biri olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Bilim insanları, koronavirüsün diş etlerini enfekte ederek buradaki kan damarlarına zarar verebileceğini düşünüyor. Ancak durumun nedeni henüz bilimsel olarak net bir şekilde ortaya konulamadı.

Kalp ve damar hastalıkları üzerine araştırma yapan ABD’deki Angiogenesis Vakfı'nın başkanı ve tıbbi direktörü Dr. William Li, corona virüsün dişleri canlı tutan kan damarlarına zarar vermesinin mümkün olduğunu ve bu yüzden düştüğünde ağrı yaşanmayabileceğini açıkladı. Li, Kovid-19’un artık bir solum yolu hastalığı olduğu kadar, kalp ve damar hastalığı olarak da kabul edildiğini söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir