• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
Moskova`da İslam Sanatı Sergisi Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Sergide Fond Marjani`ye ait olan ve İslam tarihinin farklı dönemlerini yansıtan 99 eser İslam dünyasının klasik sanatının örnekleri İstanbul, Kahire ve Şiraz`dan Delhi ve Pekin`e kadar çeşitli Müslüman kültür merkezlerini temsil ediyor.

News.com portalının haberine gore serginin İslam`ın doğuşundan Moğol istilasına, Cengiz Han döneminden Moğol sonrası dönemini kapsayan üç bölümü var..

Serginin birinci bölümünde Kuzey Afrika, Suriye, Irak, İran, Orta Asya ve Anadolu gibi İslam dünyasının kök bölgelerinden getirilen eserler yer alıyor. İkinci bölümde Çin`den Doğu Avrupa steplerine kadar İslam sanatı sergileniyor. Üçüncü bölümde ise Memlukler, Osmanlı Hanedanı, Timur İmparatorluğu, Sefeviler ve Kaçar Hanedanlığı saray atölyelerinden eserler yer alıyor.

RIA Novosti`nin belirttiğine gore tüm sergilenen parçalar 2006 yılından beri faaliyette bulunan Fond Marjani tarafından Sotheby`s ve Christie`s dahilinde en büyük uluslararası müzayede evlerinin düzenlediği açık artırmalarda alınmış. Eşi benzeri olmayan eserler arasında 9.yüzyıldaki Abbasi dönemindeki Kuran-ı Kerim sayfası, İran ve Mezopotamya dekorları ve hat yazılarının yer aldığı Ortaçağ kaseleri, Suriye`de 10.yüzyılda altın yaprak ile dekore edilmiş olarak yapılan cam kase ve daha birçok eserler yer alıyor.

Sergi 26 Mayıs`a kadar açık olacak.

Haber7

Bu haberler de ilginizi çekebilir