• DOLAR 32.382
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2326.3
  • ...
Sözde mahkeme 87 Filistinli aileyi evlerinden etti  ESARET YETMEDİYSE KATLİAM  O DA OLMADI SÜRGÜN!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ - Siyonistler Filistinlilerin haklarından vazgeçmeleri için on binlerce Filistinliyi esir alarak vahşice işkenceler uygulamakta, bu işkencelere direnen Mücahid Müslümanlar işkenceler altınca vahşice katledilip ailelerinin de mübarek toprakları terk etmeleri için ellerinden gelen her türlü hukuksuzluk yapılmakta.

Siyonist işgalcilere ait israil Kudüs Bölge Mahkemesi Perşembe günü Silvan’daki Batan al-Hawa bölgesinden 87 Filistinlinin işgalci yerleşimci grup Ateret Cohanim lehine tahliye edilmesini onayladı.

Bölgede onlarca yıldır yaşayan Filistinli ailelerin, 20 Ocak 2021’de ABD Başkanı seçilen Joe Biden’in göreve başlamasından önce, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Silvan’daki evlerinden tahliye edilmesi bekleniyor.

Silvan’ın Batan al-Hawa ve Wadi Hilweh bölgeleri, kayıp İncil’deki “Davut Şehri” ni aramak için Filistin evlerinin altında arkeolojik kazılar da dahil olmak üzere siyonist işgalcilerin yerleşimci faaliyetleri için önemli bir noktadır.

MAHKEMELER SADECE İŞGALCİLERİN LEHİNE ÇALIŞMAKTA

İşgalci siyonistlere ait hukuka göre, yalnızca Yahudilerin 1948’den önce sahip oldukları mülkleri talep etmelerine izin verirken aynı hakkı Filistinlilere de reddederek işgalcilerin lehine çalışıyor.

Middle East Eye daha önce, siyonist işgalcilerin Silvan’daki ilerlemelerinin 2004’te iki ileri karakol kurulduğunda nasıl başladığını ve 2014’te konunun nasıl arttığını ve şu anki karakol sayısının apartmanlardan tüm binalara kadar altıya çıktığını bildirdi.

Tartışmalı proje, Kudüs’ün tarihi Eski Şehri’nin manzarasını önemli ölçüde değiştirecek ve Silvan’daki siyonist varlığını genişletecektir.

1995’ten beri İsrail Eski Eserler Dairesi, yeni bir turistik cazibe merkezi yaratmak ve üç bin yıllık “Davud Şehri”nin varlığının kanıtlarını bulmak için yerleşimci vakıf Ir David’in desteğiyle Silvan’da kazı yapıyor.

Filistinlilerin nesiller boyu yaşadığı sokaklar üzerine inşa edilen Roma tarzı bir “cadde” de dahil olmak üzere “Davud Şehri” projesinin tamamlanması, şu anda Silvan’da yaşayan 450 yasadışı yerleşimcinin konumunu güçlendirecek ve 10.000 Filistinliyi marjinalleştirecektir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir