• DOLAR 32.602
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2506.638
  • ...
Malatya Valisi Baruş Hekimhan’da muhtarlarla bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Turgut Özal Üniversitesine bağlı Hekimhan Mehmet Emin Sungur Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda ilçenin sorunları müzakere edilerek talep ve isteklerin dinlendi.

Çözüm geliştirilmesi yönünde görüşlerin alındığı toplantıda; mahalle muhtarları sorun, talep ve önerilerini şifai olarak iletirken toplantı esnasında ilgili daire müdürleri de muhtarların sorun ve taleplerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Salgın Hekimhan’da kontrol altında seyrediyor"

Vali Baruş Coronavirus salgınının kontrol altında tutulması için yapılması gerekenler konusunda “Sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Bu pandemi süreci gerek vatandaşlarımızın aralarındaki sosyal ilişkileri gerekse de bizlerle vatandaşlarımız arasındaki ilişkilerin belli bir mesafede devam etmesine neden oldu. Bu süreci başarıyla devam ettirmemiz gerekiyor ki sağlıklı günlere ulaşabilelim. Hekimhan ilçemizdeki salgın süreci kaymakamlığımızın aldığı kararlar, belediyemizin de yardımlarıyla kontrol altında seyrediyor." dedi.

"Muhtarlarımız vatandaşlara uzanan elimiz"

Baruş, muhtarların halk ile devlet arasında köprü olduğuna vurgu yaparak "Bu mücadelede muhtarlarımız, bizim vatandaşlara uzanan elimiz. Vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi, esnafın uyarılması konusunda sahadaki en önemli görevlilerimizsiniz. Son günlerde insanların bir araya geldiği lokanta, kafe, kahvehaneler ve benzeri kapatılmasıyla bizim için en önemli risk aileler arası ziyaretler oluyor. Aileler arası ziyaretlerin önüne geçmemiz gerekiyor. Hastalık böylece daha kolay yayılıyor ve tüm fertlere sirayet ediyor. Evlerimizde büyüklerimiz veya kronik rahatsızlığı olan biri varsa dışarıdan gelenleri maskesiz onlara yaklaştırmayın. Sağlık teşkilatımızın çabası sayesinde pek çok hastamız tedavi oldu. Hep birlikte onlara destek olmalı onların yükünü azaltmalıyız. Lütfen kurallara riayet edelim ve bu konuda vatandaşlarımızı sık sık uyaralım." ifadelerini kullandı.

"Geçim sıkıntısı çekenleri mutlaka bizlere ulaştırın"

Geçim sıkıntısı çeken vatandaşların kendilerine ulaştırılmasını isteyen Baruş, "Sizler mahallelerinizin sorumluluları olarak özellikle yoksul ve geçim sıkıntısı içerisinde olanları belirleyip sıkıntılarının giderilmesi hususunda elçi olmalısınız. Kaymakamlığımıza böyle sıkıntılar içerisinde olanları ulaştırın ki hiç kimse aç veya açıkta kalmasın. Salgın nedeniyle iş ve işyerini kaybeden, vatandaşlarımız var. Hükümetimiz bu vatandaşlarımız için çalışma yapıyor ama en azından o zamana dek içinde bulundukları durumu atlatmaları için destek olmamız gerekiyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 









Bu haberler de ilginizi çekebilir