• DOLAR 32.333
  • EURO 35.167
  • ALTIN 2313.164
  • ...

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki çiftçiler, son yıllarda tarım sektörü girişimcilerinin ilgi odağı olan hurmaya yoğunlaştı.

Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında, çiftçilerin gelirlerinin artırılması amacıyla İl Özel İdaresinin desteğiyle çiftçilere ücretsiz olarak 34 bin Trabzon hurması fidanı dağıtıldı.

Gölbaşı ilçesi Karaburun köyü mevkiinde düzenlenen fidan dağıtım törenine Vali Mahmut Çuhadar, Gölbaşı Kaymakamı Mutlu Köksal, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Işık, Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas, Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, Balkar Belediye Başkanı Orhan Orhan ve çiftçiler katıldı.

Adıyaman tarımında yakın geleceğin en popüler ürünlerinden biri olmaya aday olan bademden sonra hurma üretimini artırmak, çiftçilerin tarımsal gelirini yükseltmek ve meyveciliğin gelişmesini sağlayarak ekonomiye katkıda bulunmak amacıyla İl Özel İdaresinin desteği ile alınan aşılı hurma fidanlarının dağıtımı yapıldı.

Fidan dağıtım töreninde konuşan Vali Mahmut Çuhadar, “Bugün İl Özel İdaremizin desteği ile Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında çiftçilerimize yaklaşık 34 bin cennet hurması fidanı dağıtacağız. İlimizde yetiştirilen hurma üretimi miktarı, Türkiye üretiminin önemli bir bölümüne tekabül ediyor. Hedefimiz Gölbaşı ilçesini hurma üretiminde daha ileriye taşımak. Gölbaşı ilçemiz hurma üretiminde şu anda Türkiye sıralamasında beşinci sırada yer almaktadır. Bunu ilk sıraya çekme hedefimiz var. İnşallah dağıtımını yapacağımız 34 bin fidanın 30 bin fidanını Gölbaşı ilçemizdeki çiftçilerimize dağıtacağız. Bundan sonra da cennet hurması adını verdiğimiz meyve fidanlarının dağıtımına devam edeceğiz. Valilik İl Özel İdaresi olarak çiftçimizin her daim yanındayız. Çiftçilerimizin gelirini nasıl daha da yükseltip daha müreffeh bir hale getiririz, bunun derdindeyiz. Çiftçimizin kazancı ülkemizin kazancıdır. Bu yıl İl Özel İdaremiz, çiftçilerimizi desteklemek amacıyla Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında toplam 842 bin TL’lik bir kaynak ayırdı. Bu kaynakla çiftçilerimize dağıtılan 34 bin adet hurma fidanının yanında 20 bin civarında nar fidanı 19 bin adette ceviz fidanı dağıtacağız.” dedi. (İLKHA)