• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bayburt İl Müdürü Bilal Başer, yaptığı yazılı açıklamada emeklilere yönelik yapılan yeni düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Başer, Sosyal Güvenlik Destek Primi borcu bulunan emeklilerin 31 Mayıs 2013 tarihine kadar borçlarını yapılandırarak 18 aya kadar taksitlendirip ödeyebileceklerini söyledi.

Emeklilik veya malullük aylığı alanların 5510 sayılı kanuna göre sosyal güvenlik destek pirimi ödemeleri gerektiğini belirten Başer, " 6111 sayılı kanun hükümlerine göre bu borçlar hesaplanarak yapılandırılacaktır. 19 Ocak 2013 tarihine kadar geçen süre için gecikme cezası ve zammı yerine her bir ay için belirlenmiş TEFE/ÜFE aylık değişim oranları uygulanmak suretiyle borç tespit edilecektir. Borç ödemesi peşin yapılacağı gibi 6-9-12 ve 18 taksit şeklinde de ödenebilecektir." dedi.

Sosyal Güvenlik Destek Primi için son yapılandırma tarihinin 31 Mayıs 2013 olduğuna dikkat çeken Başer, " Emekli olup Mükellefiyeti devam eden veya Emekli olup daha sonra Mükellef olan sonra Mükellefiyeti terk edenlerden Sosyal Güvenlik Destek Prim borcu olan Sigortalılarımızın daha sonra zor durumda kalmamaları için bu fırsatı kaçırmamaları gerekmektedir. Sosyal Güvenlik Destek Primi borcu olan vatandaşlarımızın bu fırsattan yararlanmasını istiyoruz. Borcu olan vatandaşlarımız SGK il ve ilçe müdürlüklerimize giderek daha detaylı bilgi alabilirler." diye konuştu.