• DOLAR 32.382
  • EURO 35.077
  • ALTIN 2326.17
  • ...
Mavi Marmara Davası Kaldığı Yerden Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Gazze`ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara Gemisi`ne Akdeniz`in uluslararası sularında düzenlenen saldırıya ilişkin dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi`nin yargılandığı dava kaldığı yerden devam ediyor.
 
İlk olarak 6 Kasım 2012`de Çağlayan`daki İstanbul Adalet Sarayı`nda İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi`nce görülmeye başlanan dava 3 gün süren duruşmaların ardından 21 Şubat 2013 tarihine ertelenmişti.
 
Davanın 6 Kasım`da ve devam eden günlerde gerçekleşen duruşmalarında; saldırının mağduru olan dünyanın 21 ayrı ülkesinden toplam 39 yabancı katılımcının ve içinde şehit yakınlarının da yer aldığı 34 Türk vatandaşının ifadeleri dinlenmişti.
 
490 kişinin müşteki-mağdur sıfatıyla taraf olduğu davanın Perşembe günü görülecek duruşmasında tanıkların dinlenmesine devam edilecek.
 
21 Şubat` ta yapılacak duruşmada ifadeleri alınacak tanıklar arasında İsrail askerlerinin gemi katılımcılarına uyguladığı yasak sorgu usulleri hakkında detaylı bilgi sahibi olanlar ve İsrail askerlerinin Mavi Marmara saldırısı ile aynı gün İskenderun` da gerçekleşen PKK saldırısı arasında bağlantı olduğuna dair beyanlarına şahit olmuş mağdur/müştekiler yer alıyor.
 
Çağlayan Adliyesi`nin büyük mahkeme salonu dolu olduğundan İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesinin salonunda yapılacak yarınki duruşmada fiziki yetersizlik nedeniyle 6 Kasım`daki kadar çok mağdurun dinlenilmesinin mümkün görünmediğini ifade eden Mavi Marmara dava avukatlarından Uğur Yıldırım, Mavi Marmara ve filoda yer alan diğer gemilerdeki toplam katılımcı sayısının 800`e yakın olduğu düşünüldüğünde davada mağdur/müşteki ifadelerinin alınmasının zaman alacağını belirtti.
 
Perşembe günü gerçekleşecek duruşmada tanıkların dinlenmesine devam edileceğini aktaran Yıldırım sürece ilişkin verdiği demeçte şunları kaydetti:
"6 Kasım` da başlanan mağdur ifadelerinin alınması işlemine 21 Şubat` ta da devam edilecektir. Bu aşamada Mahkeme; Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı kanalıyla Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü vasıtasıyla, İsrailli generallere iddianame ve dosyanın eklerini göndermiş ve böylelikle resmi düzeyde davadan haberdar olmaları için gerekli diplomatik ve yasal işlemlere başlamıştır. Mahkemece, bu tebligatın ulaşmasının davanın 21 Şubat` ta yapılacak duruşmasına yetişmeme ihtimali düşünülerek İsrailli generallerin bir sonraki duruşmaya çağrılmaları yönünde karar alınmıştır.``

Bu haberler de ilginizi çekebilir