• DOLAR 32.563
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2437.437
  • ...
Siyonist işgal rejimi 15 Filistinliyi alıkoydu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramallah’ın çeşitli bölgelerine baskın düzenleyen siyonist işgal çeteleri, evlerde yaptığı aramaların ardından farklı beldelerden 9 Filistinliyi alıkoydu.

İşgal güçlerinin Cenin’e bağlı Kabatiye beldesindeki evlere yaptığı saldırı sırasında Filistinli gençlere silah ateş açtı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal güçleri aralarında Hamas hareketine mensup aktivistlerin ve özgürleştirilmiş eski esirlerin de bulunduğu bazı Filistinlilerin Cenin’deki evlerine baskın düzenledi.

İşgal güçlerinin Cenin’e düzenlediği saldırılarda birçok ev didik didik aranırken 2 Filistinli genç de alıkoydu. İşgal çetesi, Kalkilya’da 1, El-Halil’de 1 ve Beytülahim’de 1 Filistinliyi tutukladı.

Siyonist güçler, işgal altında olan Batı Şeria’da vatandaşların evlerine baskın düzenleyerek alıkoymalarına devam ederken, çocuklara ve kadınlara korku dolu anlar yaşatıyor.

Ekim ayı boyunca işgal güçleri tarafından Filistinlilere yönelik olarak gerçekleştirilen hak ihlali toplam bin 854'ü buldu. Geçtiğimiz ay işgal rejiminin açtığı ateş sonucu 2 kişi şehit olurken 154 kişinin yaralandığı, 384 Filistinlinin alıkonulduğu ve 16 evin yıkıldığı belirtildi. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir