• DOLAR 32.34
  • EURO 35.187
  • ALTIN 2248.536
  • ...
Cami katliamcısının cezasını indirmek için yasalarla oynuyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yusuf Can - Haber Yorum

2017 yılında  Kanada'nın Quebec City kentindeki bir camide yatsı namazı kılan cemaate saldırarak 6 Müslümanı şehid eden Alexandre Bissonnette isimli gözü dönmüş saldırgan yakalandıktan sonra yapılan duruşmalarda 'Şartlı tahliye başvurusu yasağıyla' 40 yıl kesintisiz  hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ancak Quebec Temyiz Mahkemesi, katil hakkındaki kararın anayasaya aykırılığına hükmetti. Mahkeme bu kararını 2011 yılında değişen yasalara dayandırdı.

İsimleri açıklanmayan 3 hakim, Ceza Kanunu'nun bu hükmün hükümsüz kılınması ile cezanın, yasanın 2011'den önceki şekliyle uygulanması gerektiğine hükmederek, Bissonnette'in 25 yıl hapis yattıktan sonra şartlı tahliye başvurusunda bulunabileceğini söyledi.

Kanada Ceza Kanunu’nda 2011'de yapılan değişiklik, yargıçlara, birden fazla insan öldürenler için 25 yıllık bloklar halinde ayrı ayrı hapis cezası verme hakkı tanıyordu.

Kanada'da 2017'de meydana gelen ve ülke tarihine "en kanlı ibadethane katliamı" olarak geçen olayın vahametine rağmen yargıçların, "SUÇUN GERİYE YÜRÜTÜLEMEYECEĞİ" yani kanunların geriye yürümezliği' ilkesine rağmen bu katilin erken dönemde 'Şartlı başvuru hakkı' vermeleri suçunu itiraf eden sanığı ADETA KURTARMANIN YOLLARINI ARADIKLARI İNTİBAI OLUŞTU.

Oysa Bissonnette, Mart 2018'deki duruşmasında 6 adet birinci derece cinayet ve 6 adet cinayete teşebbüs suçunu kabul etmişti.

Bissonnette’nin katliamında Mamadou Tanou Barry (42), Abdelkrim Hassane (41), Khaled Belkacemi (60), Aboubaker Thabti, (44), Azzeddine Soufiane (57) ve İbrahim Barry (39) isimli Müslümanlar şehid olmuştu.

Davanın hukuki seyrinin, mağdur avukatlarının gelecek günlerde yapacakları açıklama ve itirazlara göre şekillenmesi beklenirken kamuoyundan şu itiraz dolu sorular yükseldi:

-Saldırı bir CAMİ'YE yapıldığı için mi yönetim gerekli tepkiyi göstermiyor?

-Katil bir Hristiyan olduğu için Batı Kamuoyunda yine 'Deli- meczup- aşırı,..' gibi etiketlerle anılarak olay örtbas mı edildi?

-Benzeri bir olay herhangi bir MÜslüman (Kimlikli) bir tarafından yapılsa kıyameti koparıp bu eylemi tüm Müslümanlara ve ahatta İslam'ın kendisine mal edip topyekun saldırıya geçen sözüm ona özgürlükçe Batı Medyası neden sessiz kalıyor*

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir