• DOLAR 32.441
  • EURO 34.48
  • ALTIN 2487.525
  • ...
İzmir`de e-belediyecilik hizmeti yaygınlaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - İzmirliler ilgilendikleri binanın imar durum bilgilerine, www.izmir.bel.tr adresinden ücretsiz ulaşabilecek. Sisteme, yakın zamanda kentsel dönüşüm projeleri ile bu kapsamdaki binalar da eklenecek.

 

İzmir genelindeki taşınmazların imar haritalarını tarayarak sayısal ortama aktaran İzmir Büyükşehir Belediyesi, e-belediyeciliğin en önemli hizmetlerinden biri olan bilgilendirme amaçlı \"imar durum belgesi\" hizmeti vermeye başladı. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan sistem, 2 Boyutlu Kent Rehberi üzerinden hizmet veriyor. Uygulama sayesinde vatandaşlar, belediyelere gitmeden evlerinden ya da işyerlerinden taşınmazlarının imar planındaki durumunu öğrenebilecek. Böylece hem vatandaşlar yorulmayacak, hem de belediyelerin ilgili birimlerindeki yoğunluk azalacak. Sistem ilk etapta Konak, Bornova, Karşıyaka, Bayraklı, Karabağlar, Çiğli, Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe, Gaziemir ve Buca ilçelerinde kullanılma açıldı. Sistem, diğer 10 ilçede de bir süre sonra kullanılabilecek.

 

360 bin 745 Binaya Online Sorgulama
Büyükşehir Belediyesi`nin yeni uygulamasında, Coğrafi Adres Bilgi Sistemleri veritabanı güncellenerek Ulusal Adres Veritabanı ile ilişkilendirildi. Bu sayede güncel adres bilgilerine ulaşılan 360 bin 745 binanın imar planları paylaşıma açıldı. Vatandaşlar kendisine ait taşınmazı sorguladığında, binanın son güncel plan kararlarını, adres bilgilerini ve fotoğraflarını görebiliyor. Uygulama, aynı zamanda sorgulanan taşınmazın çevresine ait planlama kararlarını da görme imkanı sunuyor.

 

Kentsel Dönüşüm Projeleri Yakında
Uygulama hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürü Zafer Beydilli, plan ve adres bilgilerinin düzenli olarak güncellenerek İzmirlilere doğru bilgileri sunduklarını söyledi. Son günlerde gündemde olan kentsel dönüşüm projelerinin de siteme dahil edileceğini belirten Beydilli, \"Büyükşehir Belediyesi`nin 6 bölgedeki kentsel dönüşüm projelerini sisteme entegre ediyoruz. Yakın zamanda çalışmalarımızı tamamlayacağız. Vatandaşlar kendi taşınmazlarına ait bilgilere bakarken, binalarının kentsel dönüşüm alanı içinde kalıp kalmadığını öğrenebilecek. Bu sayede kulaktan dolma bilgilere değil, güncel imar planlarına ulaşılarak karışıklığın önüne geçilmiş olacak\" dedi.

 

Bilgilendirme amaçlı İzmir Büyükşehir Belediyesi`nin resmi web sitesi www.izmir.bel.tr adresinden yayınlanan 2 Boyutlu Kent Rehberi uygulamasında, imar durum belgesi seçeneğine tıklandığı zaman, mülkiyet ve adres verileri kullanarak ya da istenilen alan tıklanarak imar durumu sorgulanabiliyor. Sorgulanan binanın fotoğrafı ile yapı bilgileri de uygulamanın içinde yer alıyor. İnternetten alınan imar durum belge sadece bilgilendirme amaçlı olup, resmi işlemler için ilgili belediyeye müracaat edilerek onaylı imar durum belgesi alınması gerekiyor. (İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir