• DOLAR 32.372
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2325.69
  • ...
STK`lar Suriyeliler İçin Toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL-Suriye İnsani Forum toplantısına İHH`yı (İnsani Yardım Vakfı) temsilen İnsan Hakları Hukuk Komisyonu Başkanı Av. Gülden Sönmez ile Uluslararası Kurumsal İlişkiler Sorumlusu Nalan Dal katıldı. İHH, Suriye içerisinde ve Türkiye ile diğer ülkelerdeki mülteci kamplarında yaşayan Suriyeli mültecilerin durumunu gözler önüne serdi.

İHH konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada iç savaşın başladığı ilk günlerinden itibaren Suriye içinde ve dışına göç etmek zorunda kalan mazlum halka yardım ulaştırmak yaklaşık 50 STK ile iş birliği içinde olduğu belirtilerek İstanbul`da 53 Suriyeli insani yardım kuruluşunun katıldığı bir toplantı düzenlediği ifade edildi.
 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İnsani diplomasi çalışmalarına başladığı zamandan bu yana hapishanede tutulan 48`i İranlı, 76`sı kadın diğerlerinin çocuk ve medya mensubu vd. kişilerden teşkil olduğu 2188 sivil serbest bırakıldı.
 
İHH`nin Suriye halkına yönelik sağlamış olduğu yardım çalışmalarının toplam maliyeti 18 milyon dolara ulaşmış olmakla bağışçıları tarafından 10 milyon dolarlık bir yardım da önümüzdeki aylarda bölgeye iletilmek üzere taahhüt edilmiştir."
(Cuma Karakoç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir