• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
HAMAS'tan Fetih ile uzlaşma açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Salih el-Aruri, Filistinlilerin, direniş grupları arasında birliğin tesis edilmesi konusundaki inancının tam olduğunu belirtti.  

Kahire'de düzenlenen diyalog toplantısının bazı anlaşmazlıklardan dolayı durdurulduğunu aktaran el-Aruri, “Ancak bölünmüşlük nihayete erinceye dek uzlaşı görüşmelerini sürdüreceğiz.” dedi.

Açıklamada, Filistin Yönetimi’nin, 6 aylık bir duraklamanın ardından siyonist işgal rejimi ile yeniden güvenlik iş birliğini başlatmasının şaşırtıcı olduğuna ve Filistin halkının hayal kırıklığına uğramasına yol açtığına işaret edilerek, “Filistin Yönetimi’nin israil ile yapılan tüm anlaşmalardan çekilmesi, uzlaşı görüşmelerinin başlamasında en önemli etkenlerden biriydi.” ifadelerine yer verildi.

el-Aruri, HAMAS’ın, ABD Yönetimi’nin kendileriyle gizli toplantılar yapma yönündeki talebini reddettiğini hatırlatarak, HAMAS’ın hem ulusal hem de siyasi projelere sahip olduğunu, hukuk ve siyasi çalışmalarının yanı sıra siyonist rejimin işgaline karşı direniş göstermeyi ilke edindiğini kaydetti.

Fetih Hareketi Merkez Komitesi Genel Sekreteri Cibril er-Recub, genel seçimlerin yapılmasını sağlayacak uzlaşı anlaşmasına varılması için HAMAS ile uzlaşı görüşmelerinin yakında başlayacağını belirtti.

Filistin Yönetimi, 17 Kasım'da yaptığı açıklamada, siyonist işgal rejimi ile güvenlik iş birliğine yeniden başlayacağını bildirmişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir