• DOLAR 32.529
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2477.721
  • ...
Ekmek israfını önlemek için çalışma başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Şube Müdürü Mehmet Kaya ve 57 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşturulan Adana İsrafı Önleme Platformu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz`ı ziyaret ederek, kampanya ile ilgili bilgi verdi.

 

Adana İsrafı Önleme Platformu Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım ve TMO Şube Müdürü Mehmet Kaya`nın gerçekleştirdiği ziyarette; kampanya çerçevesinde çeşitli araştırma kitapları ve afişlerin hazırlandığı belirtilerek, Zihni Aldırmaz`dan halka bu uyarıların duyurulması konusunda destek verilmesi istendi.

 

Türkiye`de her yıl 2.1 milyar adet ekmeğin israf edildiğini, bunun parasal değerinin 1.5 milyar TL`yi bulduğunu anlatan TMO Şube Müdürü Mehmet Kaya, \"Oysa ki toplumumuzda ekmek çok değerli ve kutsaldır. Nimet denilince akla ekmek gelir. İnsanımız yerde ekmek parçası gördüğünde alır öper başına koyar. Ancak ekmek israfı çok fazla olduğundan bunun önlenmesi gerekiyor\" dedi.

 

Adana İsrafı Önleme Platformu Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım da, ekmek israfının önlenmesi için Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bir kampanya başlatmak istediklerini söyledi.

 

Zihni Aldırmaz ise kampanyaya her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, ekmek israfının önlenmesi için vatandaşlar kadar yetkililere de görev düştüğünü anlattı.

 

Ekmeğin boyutlarının yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Aldırmaz, güneydoğu ve güneyde çok tüketilen pidenin ekmek sınıfına girmesi gerektiğini kaydetti. İsrafın önlenmesi için çeşitli öneriler sundu, kampanyaya her türlü desteği vereceklerini sözlerine ekledi. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir