• DOLAR 32.59
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2502.174
  • ...
Mardin Tıp Fakültesi İstiyor Hashtag'ı Türkiye gündemine oturdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

54 dernek, vakıf, oda ve sendikanın oluşturduğu Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Mardin'e Tıp Fakültesi kurulması için geçtiğimiz günlerde kampanya başlatarak kentteki kurumlara çalışma ziyaretleri gerçekleştirmişti.

Kısa sürede geniş yankı uyandıran ve toplumun tüm kesimlerince destek bulan kampanya ile ilgili TÜGVA Mardin İl Temsilciliği sosyal medyada “hashtag” çalışması başlattı.

Yapılan çalışma, kısa sürede Türkiye gündemi Trending Topic (TT)’de beşinci sıraya yerleşti.

Doktor Halil Karadaş, “Mardin'in en acil ihtiyaçlarından biri Tıp Fakültesinin kurulmasıdır.” dedi.

Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu dönem sözcüsü Ahmet Ceylan,  #MardinTıpFakültesiİstiyor etiketiyle yaptığı paylaşımda, “Mardinliler Diyarbakır yolunda ölmek istemiyor. Tıp Fakültesi olmayan tek büyükşehir. İki milyon vatandaşın ihtiyacı karşılanmalı.” diye yazdı.

Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, “700 yıl önce tıbbi bilimlerde eğitim veren medreseleri olan Kadim Şehrimizde, bugün Tıp Fakültesi olmayışı gerçekten üzücü... İlimizde Tıp Fakültesi açılması için şahsım adına her türlü desteği vermeye hazırım.” ifadelerini kullandı.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, “Saniyelerin bile önem taşıdığı sağlıkta Mardin ilimize Tıp Fakültesi açılması için şahsım adına bende destekliyorum.” dedi.

Dargeçit Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy da, paylaşımında şöyle dedi: “Türkiye'de Mardin hariç bütün büyükşehirlerde tıp fakültesi bulunmaktadır. 843.671 nüfuslu Mardin ilimize de Tıp Fakültesi’nin açılması bir zaruret halini almıştır.”

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği Başkanı Azad Güngör, “Mezopotamya kentimizin en önemli ihtiyacı olan bu güzel proje desteklerinizi bekliyoruz.” dedi.

TÜGVA İl Temsilcisi Muhyettin Ertaş da şöyle yazdı: “Mardinli çok değerli hekimlerin Mardin'de görev almaları için… Diyarbakır Tıp Fakültesi'ne yetişmeye çalışırken yolda ölmemek için… Gençlerimizin kendi memleketlerinde okumaları için #MardinTıpFakültesiİstiyor”

İlim-Yayma Cemiyeti Başkanı Necmettin Başboğa, “Mardinli hemşehrilerim, sesimizi duyuralım, Bölgenin ve İki milyon vatandaşın ihtiyacı karşılanmalı.” diye yazdı.

Gazeteci Nezir Güneş, “Mardin'den her gün 7 acil hastanın ambulansla il dışına sevki yapılıyor. Yeter artık Mardinliler artık Diyarbakır yolunda ölmek istemiyor. İki milyon vatandaşın ihtiyacı karşılansın.” dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir