• DOLAR 32.471
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2477.684
  • ...
Savur`da  çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantıları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Savur(Stawre) İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü zirai ve hayvansal üretimdeki verimliliği artırmak için çalışmalara başladı.

 

Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Veteriner Hekim Afif Avcı, \"Müdürlüğümüz teknik ve sağlık sınıfı personelince periyodik olarak Savur`da gerek zirai gerekse hayvansal üretimdeki verimliliğini artırmak için eğitim, yayım ve saha kontrol çalışmalarının yapılmakta olduğunu söyledi. Avcı, \"Koruyucu hayvan aşılamaları ve sağlık taramaları rutin olarak yapılmaktadır.\" dedi.

 

Bu amaçla çiftçi ve tarla, bağ-bahçe ziyaretleri ile eğitim toplantıları düzenlendiğini dile getiren Avcı, \"Müdürlüğümüz teknik elemanlarınca çiftçilerimize tarımsal rehberlik yapılmakta ve her türlü teknik destek sağlanmaktadır. Müdürlüğümüzde görevli Veteriner Hekim ve Veteriner Sağlık Teknik senleri tarafından köylere hayvan sağlık taraması amacıyla kontroller düzenlenmektedir.\" İfadelerini kullandı.

 

Avcı açıklamalarına şöyle devan etti: \"İlçemizin yaklaşık 6 bin büyükbaş ve 5 bin küçükbaş hayvan mevcuttur. Gerek tarımsal gerekse hayvancılık ile ilgili desteklemelere esas çalışmalar yapılmakta ve çiftçi yetiştiricilerimizin mevzuatlar çerçevesinde bu desteklemelerden yararlanmaları sağlanmaktadır.

 

Bu gezilerde çiftçilerimize bilinçli hayvancılık teknikleri konusunda bilgi verilmektedir. Yine Bakanlığımız tarafından programlanmış olan Şap, Brucella gibi aşılamalar yanında çiçek, enterotoksemi, kuduz gibi aşılamalar da yapılmaktadır. Ayrıca büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kayıt altına alınarak tanımlanması çalışmaları da Müdürlüğümüzce yapılmaktadır.\" (Sait Başaran-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir