• DOLAR 32.576
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2425.527
  • ...
​HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığından sağlık çalışanlarına moral ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Coronavirus salgınında yoğun mesai harcayan sağlık çalışanlarının moralinin yüksek tutulması için ziyarette bulunduklarını belirten HÜDA PAR İl Balkanı Erdal Elibüyük, azimli çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Maske, mesafe ve tedbir konusunda duyarlı olduklarını ve bu konuda vatandaşları uyardıklarını ve maske dağıtımında bulunduklarını dile getiren Elibüyük, korunmanın önemli olduğunu vurguladı.

Pandemiye karşı verilen mücadelenin ön saflarında yer alan sağlık çalışanlarını ziyaret eden Elibüyük, teşekkür ziyaretinde bulunmak istediklerini belirtti.

Elibüyük, "Dünyayı kasıp kavuran bir pandemi süreci yaşıyoruz. Ülkemiz sağlık alanında ve bu sorunu kontrol altında tutma konusunda bir başarı gösterdi ama şimdi kontrol edilemiyor. İnşallah bir an evvel bu musibetten kurtulmak için dua ediyoruz. Sizlere de gayretlerinizden dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.

Sağlık çalışanlarını ziyaretlerinin çok önemli olduğunu belirten Baş Hekim Kocataş, hastalıklardan korunmanın tedavi olmaktan daha çok öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Kocataş, "Sağlık camiası olarak Türkiye’nin her tarafında seferber oluyoruz. Daha önceki salgınlardan edinilen tecrübeler ışığında uygulamalar yapılıyor. Dünyadaki ve ülkemizdeki tecrübelerden faydalanmak ve bu süreçte birlik olmak ittifak etmek çok güzel. Bu konuda bakanlığımızın oluşturduğu Bilim Kurulu çok önemli çünkü dünyadaki ve ülkemizdeki tecrübeleri geri dönüşümler sayesinde kendisini güncelledi. Yeni algoritmalar ve yeni rehberler yayınladı. Bizleri doğru yola iletmesi açısında ve yasal açıdan alınan ve gerekli görülen kurallara uymak anlamlı oluyor. Bütün hastalıklarda tedavi olmaktansa korunmak daha önemli. Sizlerin vatandaşın korunması için yaptığınız çalışmalar bizlerin burada yaptığı tedaviden daha önemli. Burada yoğun bakımdaki hastayı tedavi etmeye çalışmak zor. Kaybedebiliyorsunuz. Ama bir kişinin hastalanmaması için farkındalık oluşturmak ve bilinçlendirmek çok daha önemli. Keşke ülkemizdeki STK’lar ve siyasi partiler bu anlayışta olsa. Birçoğunda bu anlayışı görüyorum ama keşke hepsinde olsa. Bu insani bir sorumluluk çünkü felaket dil, din, ırk tanımadan bütün insanlığı tehdit ediyor. Bunun için kenetlenmemiz lazım." ifadelerini kullandı. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir