• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Haftasonu sokağa çıkma yasağı gelecek mi? Açıklama geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? sorusuna yanıt veren Koca "Bazı ülkelere yasaklarımız devam ediyor. Önümüzdeki haftalar ve günler, bazı ülkelerden gelişte yaptığımız taramalar var. Taramalarda öngördüğümüzden farklı bir oran çıkarsa ülkeler ile ilgili kısıtlamalar getirilebilir ama somut görmemiz gerekiyor. Geldiği ülkeden test veya burada belli kriterler söz konusu olabilir.

YENİ KISITLAMALAR OLACAK MI?

Geçen hafta sonu başladı kısıtlamalar. Ortalama 2 hafta içerisinde sonucu değerlendirmek mümkün olur. Dolayısıyla şu an değerlendirmek için erken. Önümüzdeki hafta bu kısıtlamaların pandeminin seyrini nasıl etkilediğini görmüş olacağız. Ona göre de ilave tedbir alınıp alınmaması gerektiği öneri olarak sunulmuş olacak.

'Biz hafta sonu 20 ile sabah 10 arası sokağa çıkma yasağı olacak' demiş olsaydık aynı algı olmazdı. Ama aslında olan buydu. Bu, gerektiğinde daha da genişletilebilir. Gelecek hafta Bilim Kurulu'nda zaten değerlendirmiş olacağız. Önemli olan vatandaşımızın bireysel olarak hassasiyetle uymaları gerektiğidir. Zorunlu olmadıkça, evden mümkün mertebe çıkmamalıyız. Ev ortamında bulaşların çok yoğun olduğunu biliyoruz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir